Swift 1 wint met overtuigende cijfers van OKV 1 (25-15)

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen OKV op het programma. Swift speelt sinds mensenheugenis wedstrijden tegen OKV, maar de ploeg uit Oostzaan is dit seizoen veranderd ten opzichte van vorig jaar. Zij moesten afscheid nemen van een aantal vaste spelers in het eerste. Om die reden vertrok op donderdagavond de assistent-coach en zijn vrouw naar Haarlem om de kraker van een wedstrijd Haarlem 1 – OKV 1 op beeld vast te leggen. De video-analyse leerde ons dat de kansen veel gezocht moesten worden uit het dynamische spel en dat we de zwakke plekken van de tegenstander goed moesten uitspelen. We benadrukten bovendien dat de tegenstander niet onderschat mocht worden en dat OKV er bekend om staat om nooit op te geven. Het was dus zaak om meteen te laten zien dat wij de betere ploeg zijn.

Dan nu de wedstrijd.

Hoewel het de hele week geregend had, was het zondag afgezien van een enkele regendruppel een mooie dag voor een wedstrijd. Het zonnetje brak al door bij de wedstrijd van Swift 2, die nipt de punten in Amsterdam wisten te houden (16-15). De wedstrijd startte aanvallend wat moeizaam, maar door goed verdedigend werk (@Martin, we kunnen het toch) liepen we uit naar een voorsprong van 4 punten (5-1) met doelpunten van Errol, Jelle en Jasper. Daarna zakten we echter in en lieten we OKV terugkomen tot 6-5. Vlak voor rust wisten we echter het gat weer naar 3 punten te brengen (9-6) via een schot van Marianne, doorloopbal van Jelle en een korte kans van Hans.

In de rust heerste een ontevreden stemming. We waren duidelijk de betere partij, maar dat drukte zich nog niet voldoende uit in doelpunten. Het creëren van kansen was geen probleem, maar we waren ongeduldig en speelden niet de goede mensen uit. Slimmer spelen was het credo dus.

De scheidsrechter floot de tweede helft in en al snel liepen we verder uit naar een voorsprong van 7 punten (Anna, Errol, Jelle, Jasper). De aanval begon beter te lopen en het vertrouwen nam toe. Errol ging door waar hij vorige week gebleven was, met het gek maken van zijn directe tegenstander. Deze probeerde hem wel te volgen, maar dit resulteerde meerdere malen in een innige begroeting met ons kunstgrasveld. Jasper kreeg het de tweede helft ook op z’n heupen en leek juist de ballen met de meeste druk raak te gooien. Laura viel in voor Anna en benutte haar snelheid meteen tegen haar grotere tegenstander en kreeg 2 stippen mee, die onze aanvoerder Hans er zonder problemen in wist te gooien. Ook Marianne bleef scoren in de tweede helft en Maite pakte haar doelpunten mee. Hierdoor werd uiteindelijke een ruime overwinning neergezet (25-15).

Volgende week uit tegen Haarlem hopen we hetzelfde te kunnen doen. Het zou mooi zijn als we het vertrouwen van de tweede helft mee kunnen nemen naar de start van komende wedstrijd.