Swift C1, D1 en E1 kampioen

Afgelopen zaterdag was de laatste thuiswedstrijddag van het veldseizoen op het Swift veld. Het was een vol programma, waarbij de F1 om 11.00 de spits afbeet.

De F1 heeft dit seizoen een aantal nieuwe aanwinsten: Wietse en Billie zijn overgekomen vanuit de kangoeroes en Isabel en Rifka zijn nieuwe leden. De ervaring komt van de tweeling Lucas en Maithé, wiens vader Ramon ook de coach is. De F1 speelde vandaag tegen De Vinken F1, een geduchte tegenstander. De meiden van de Vinken waren ook vandaag iets sterker, maar het bleef een leuke wedstrijd. Met 8-11 gingen de punten mee naar Vinkeveen.

 

Om 12.00 starten de wedstrijden van de E1 en E2. De E1 is een team met tweedejaars E spelers Isabel, Emma, Lisa, Casper en Stein. Van kampioensspanning had de E1 geen last, de doelpunten gingen er gemakkelijk in. De teller stopte uiteindelijk bij 18 doelpunten voor en 3 tegen. Met deze uitslag is de E1 kampioen geworden in hun poule, gefeliciteerd!!

De E2 speelde een hele spannende wedstrijd tegen Vlug&Vaardig E1. Met coach Liesbet aan de zijlijn vochten Olivia, Noor, Katja, Anna, Silke en Bobbie zich terug in de wedstrijd na een 2-4 tussenstand. Met een mooie eindsprint wonnen zij de wedstrijd met 5-4!

 

Hierna was het de beurt aan de C1 om hun kampioenswedstrijd te spelen. In de eerste helft werd er nog te weinig gescoord door Lotte, Yenthe, Yara, Tom, Lucas, Joep, Julien en Sebastiaan; tussenstand 2-2. Met Aaron binnen de lijnen werd het veldoverwicht in de tweede helft wel omgezet in doelpunten. Met een eindstand van 9-3 kon ook de C1 het kampioenschap vieren! Gefeliciteerd jongens en meiden!

 

 

Na de C1 was het de beurt aan de D2. Jesca, Noortje, Robin, Christa, Zola, Jackson, Danny en Tiago speelden een hele leuke wedstrijd en wonnen met 8-6 hun tweede wedstrijd van het seizoen!

 

Intussen waren de spelers van de D1 aangekomen in de kantine na een uitwedstrijd tegen KVA. Na een spannende wedstrijd hadden zij helaas met één puntje verschil verloren, maar alsnog waren ze (gedeeld) kampioen! Met taart en medailles hebben ook zij een feestje gevierd. Lara, Frederique, Livia, Sil, Nadja, Don, Felix en Niki; gefeliciteerd!

 

 

 

 

Dan missen we nog de C2; zij verloren uit bij KVA met 7-3. De wedstrijd van de A1 was niet doorgegaan omdat tegenstander onvoldoende spelers had. Als de A1 hun laatste wedstrijd weet te winnen, zijn ook zij (gedeeld) kampioen. Succes dus bij de inhaalwedstrijd!!

Het was weer een mooie Swiftdag. We trainen nog een week door op het veld, de C1 en D2 spelen zaterdag nog een uitwedstrijd, en dan is het tijd om de zaal in te gaan. Tot ziens allemaal in sporthal Oostenburg!

Namens de jeugdcommissie,

Caroline