Wedstrijdverslag Swift Jeugd – zaterdag 3 december 2022

Door Susan Bosdijk

Afgelopen zaterdag stond de tweede zaalcompetitiewedstrijd op het programma. De jeugd van Swift reisde af naar verschillende delen van Noord-Holland om lekker te spelen én punten mee terug te nemen natuurlijk!

De F1 kwam in Badhoevedorp in actie tegen de F1 van de gelijknamige vereniging ‘Sporting Badhoevedorp’. Vol goede moed begon het viertal aan de wedstrijd, en er werd zeer goed gespeeld. De tegenstander had er ook zin in en wist efficiënt tot scoren te komen. Hoewel dit bij Swift wat moeilijker was, gaf de F1 niet op en probeerden de spelers te komen met het tempo van Sporting Badhoevedorp. De thuisploeg bleek helaas toch een maatje te groot, want ondanks wat extra hulp van de tegenstander, eindigde de wedstrijd in 15 – 4.

Rond 11 uur kleurde de sporthal in Haarlem blauw-geel toen zowel E1 als E2 binnenkwamen voor de wedstrijden tegen Aurora. De E2 speelde tegen de E4, en schoot uit de startblokken. Step, Tristan, Alba, Simone, Ype en Rosa (van wie dit de eerste wedstrijd was) liepen goed vrij en speelde de bal snel rond. Hierdoor konden Lilli en Felia scoren en brachten Swift in totaal drie keer op voorsprong. Aurora kon twee keer gelijkkomen, maar dat was nét niet voldoende. Dankzij een sterk staaltje verdedigen wist de E2 de voorsprong te behouden en met een eindstand van 2 – 3 de eerste overwinning van het jaar binnen te slepen.

Ook de E1 was dus in Haarlem voor de wedstrijd tegen Aurora E1. Vanaf het begin zat de spanning er flink in en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Dankzij goede passes en acties van Anton, Yona en Evalien, wisten zowel Cas, Tosca als Yosan meerdere keren de korf te vinden. Ook het trainen op doorloopballen wierp zijn vruchten af. Swift speelde tactisch en op een hoog tempo, maar de spelers van Aurora konden goed meekomen. Gelukkig wist de E1 steeds haar nipte voorsprong te behouden, hoewel het in de laatste minuten erg spannend werd toen Aurora nog twee keer scoorde. Gelukkig blies de scheidsrechter (die erg goed heeft gefloten en de spelers van handige feedback heeft voorzien) precies op tijd op zijn fluitje, waardoor er een 8 – 9 overwinning op het scorebord stond.

Voor zowel de E2 als E1 dus een rendabel bezoek aan Haarlem, waar in beide wedstrijden met het minimale verschil Swift met de winst naar huis ging.

Na een extra week rust mocht de D1 ook eindelijk het spits afbijten in de zaal. In Zaandam stonden de spelers klaar voor de wedstrijd tegen ZKV D1. Swift had zin om eindelijk weer een echte wedstrijd te spelen en startte energiek toen het fluitsignaal klonk. De D1 speelde goed samen in de aanval, waardoor er veel kansen ontstonden én deze werden benut. Af en toe lag het tempo zelfs zo hoog dat er te gehaast werd overgegooid. Hoewel wat rust in het spel niet verkeerd is, is het fijn om te zien dat iedereen er zin in had en er vol voor ging. Zo zag een trotse coach hoe de spelers van de D1 hun eerste wedstrijd in de zaal wonnen met 1 – 8.

In Hilversum mocht de C2 in actie komen tegen De Corvers C1; een ploeg met veel lange spelers wat voor een extra uitdaging zorgde. Zo was het lastig om de rebound te hebben, en belandde de bal vaak na één schot alweer in de handen van de tegenstander. Na wat tips vanaf de kant was het de taak aan de C2 om wat langer rond te spelen en op zoek te gaan naar de beste kansen. Dit ging steeds beter, maar ondanks de mooie aansluitingstreffer van Billie, lukte het Swift niet om bij te blijven. De tegenstander gooide er nog twee doelpunten in, waardoor de wedstrijd eindigde in 4 – 1.

De C1 was deze zaterdag vrij! Komende week mogen ze weer aan de bak in Oostzaan tegen OKV.   

De A1 was de enige jeugdploeg die thuis in Oostenburg spelen, waar GroenGeel A3 klaarstond voor revanche. Deze twee ploegen hebben elkaar namelijk op het veld al meermaals getroffen, waarbij Swift in de laatste wedstrijd met slechts één punt verschil het kampioenschap binnen wist te slepen. Een gewaagde tegenstander dus, maar de A1 had zin om ook nu weer aan het langste eind te trekken. Zoals verwacht werd het ontzettend spannend. 60-minuten lang ging het gelijk op, en na een ruststand van 8 – 8 eindigde de wedstrijd ook in een gelijkspel met 12 doelpunten voor beide teams. Na de verliespartij vorige week en het gelijkspel van afgelopen zaterdag, is er maar één uitkomst voor de A1 volgende week als ze de stijgende lijn willen voortzetten: winnen!

Komende week spelen bijna alle jeugdteams thuis, en ook het 3e, 4e, en 5e zullen daar in actie komen. Tijd voor een dagje Oostenburg dus; eerst om lekker zelf te spelen en dan om de andere Swift-teams naar de overwinning te schreeuwen!

Programma jeugd zaterdag 10 december 2022

13.10     Swift F1 – DKV Victoria F1

13.10     Swift E2 – ZKC E2

11.10     Swift E1 – DKV Victoria E2

11.55     OKV C2 – Swift C1

14.10     Swift D1 – Sporting West D2

15.15     Swift C2 – KVA C3

16.15     Swift A1 – ZKV/ZKC A2