Corona-proof korfballen

Coronacoördinator
Onze coronacoördinator is Jos Bruens.

Aandachtspunten algemeen 
Wedstrijden, toernooien etc. zijn weer toegestaan met publiek, mits deze 1.5 meter afstand van elkaar bewaren. Stem verheffen langs de lijn is niet toegestaan. Dringende oproep aan ouders/trainers/coaches: houd u hieraan! 

Aandachtspunten voor kantine
Per 1 juli is de horeca weer open, dus mag ook de kantine onder strenge voorwaarden weer open. Een daarvan is dat in horecagelegenheden alleen zittend drank en etenswaar genuttigd worden. De Swiftkantine kan met deze richtlijnen slechts aan 34 personen plaats bieden. Buiten zitten bij de lounge-set en aan de andere tafeltjes is toegestaan met inachtneming van 1.5 meter afstand. 
Op trainingsavonden van de jeugd is de bar gesloten. Kinderen mogen wel water pakken in de kantine. 
Op trainingsavonden van de senioren mogen spelers zelf hun drinken pakken, één speler tegelijk. Bij voorkeur wordt het drankje buiten opgedronken. Bij wedstrijden is de bar wel geopend (zie onder barbezetting/keuken). 

Looprichting
De looprichting in de kantine is tot nader order éénrichtingsverkeer vanaf de hal bij de toiletten, zie de pijlen op de grond. Houd 1.5 meter afstand van elkaar en loop richting de bar om wat te bestellen. 

Bestellen
Aan de linkerkant van de bar bestel je, in het midden van de bar neem je de consumptie in ontvangst en aan de rechterkant kun je contactloos pinnen. Contant betalen is niet mogelijk. Nadat je je bestelling hebt, loop je direct via de openstaande deuren naar buiten. Mocht je binnen willen/kunnen zitten en het is druk, loop dan eventueel nog een keer het rondje met je consumptie. Buiten kun je bij het geopende raam de etenswaar afhalen. Houd ook hier 1.5 meter afstand van elkaar.

Bezetting bar/keuken
De bar- en keukenbezetting bestaat uit 3 personen, 2 achter de bar en 1 persoon in de keuken. De kantinecommissie rekent weer op iedereen om bar- en keukendienst te willen draaien. Ieders hulp is zeer welkom. Er mag verder niemand achter de bar en in de keuken komen en staan. Volg altijd aanwijzing(en) van kantinepersoneel op.

Hygiëne
Bij binnenkomst van de kantine staat een flesje met desinfectievloeistof: wrijf je handen hiermee in. Op de tafels – zowel binnen als buiten – staan hygiënedoekjes. Bij het verlaten van de tafels de flesjes in het krat bij de openslaande deuren zetten, afval in de afvalbakken én het gedeelte van de tafel waar je hebt gezeten, schoonmaken.
Het barpersoneel is beschermd door middel van spatschermen. Het bar- en keukenpersoneel dragen handschoenen. Er zijn voldoende mondkapjes aanwezig voor degenen die een mondkapje willen dragen. 

Toiletgebruik
Het spreekt voor zich dat als je je in de kantine bevindt en je wilt naar het toilet, dat je de looprichting volgt: dus door de openslaande deuren buitenom naar de hoofdingang van de kantine.

Aandachtspunten voor vervoer naar (oefen)wedstrijden 
Tot nader order wordt aangeraden dat iedereen van 13 jaar en ouder die niet tot hetzelfde huishouden een mondkapje in de auto op weg naar een wedstrijd draagt. Ouders/spelers moeten hier zelf voor zorgen. Wil je geen mondkapje dragen, zorg dan zelf voor vervoer naar een wedstrijd (iom wedstrijdsecretariaat/team).

Aandachtspunten voor kleedkamers/douches
Als er geen toezicht gehouden wordt, zijn de kleedkamers dicht omdat hier de 1.5 meter moeilijk gewaarborgd kan worden. 

Aandachtspunten voor trainers 

 • Zie er zelf op toe dat de spelers hun handen desinfecteren. 
 • Het sportmateriaal kun je zelf pakken in het materiaalhok;
 • De palen kunnen door de spelers worden aangepakt en op het veld klaargezet worden.
 • Na de training breng je het materiaal weer terug naar het materiaalhok en desinfecteer je de gebruikte ballen. Als de trainer na jou dezelfde (hoogte) palen gebruikt, dan zorg je er zelf voor dat de palen gedesinfecteerd worden;
 • Zelf houd je 1,5 meter afstand ten opzichte van de kinderen en van andere trainers.
 • Blijf thuis en regel vervanging als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).

Aandachtspunten voor spelers

 • Was voorafgaand aan de training thuis je handen;
 • Kom alleen naar het Sportpark voor een training of (oefen)wedstrijd;
 • Neem je eigen bidon mee en drink daar alleen zelf uit; 
 • Gebruik alleen je eigen sportkleding. Kleed je thuis om want de kleedkamers zijn voorlopig nog gesloten; 
 • Schud geen handen, geef geen high-fives;  
 • Desinfecteer je handen bij de ingang van het kunstgrasveld en als je het veld verlaat; 
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°);
 • Blijf thuis als iemand in je huis koorts heeft (vanaf 38°) en/of benauwdheid. 

Aandachtspunten voor materiaalhok

 • Al het materiaal en ballen zijn schoon bij aanvang 1e training; 
 • Maximaal 2 personen tegelijk in materiaalhok; 
 • Je geeft het materiaal vanuit het nieuwe materiaalhok over het hek aan de trainers/spelers aan; 
 • Maak het teruggebrachte materiaal schoon; 
 • Check de handzeep/desinfecteermiddel regelmatig. In het materiaalhok staat voorraad;
 • Graag checken wie de sleutel heeft in geval van EHBO/AED;