Die Haghe 5 is Swift 2 toch weer te slim af

Afgelopen zondag trad Swift 2 aan tegen Papi Chulo en zijn vrienden. Voor Die Haghe was dit hun kampioenswedstrijd; bij winst zouden zij met 24 punten net 1 punt boven mede-favoriet Fiks eindigen. Die Haghe wist uit de afgelopen 6 wedstrijden 10 punten te halen, waar Swift na een reeks van 6 keer winst op rij dus 12 punten behaalde. Naast dit ‘kampioenschap van de tweede seizoenshelft’ stond er bij Swift 2 voornamelijk de eer op het spel. De laatste wedstrijd tegen Die Haghe eindigden we dichterbij winst dan we ooit tegen hen gedaan hadden (‘slechts’ een verlies van 2 punten), en nu we wilden toch wel eens een keer van ze winnen!

Omdat we het spelletje van Die Haghe inmiddels goed kenden, besloot Pelle om de afgelopen week met name op ons eigen spel te trainen. Een dynamisch spel met veel looplijnen waarin iedereen gevaarlijk zou zijn, zodat we niet steeds dezelfde persoon zouden hoeven uit te spelen. Hierdoor wilden we voorkomen dat het voor de verdediging te voorspelbaar zou worden en de heren van Die Haghe voortdurend zouden gaan zakken om mee te vangen.

We begonnen de wedstrijd al snel met een voorsprong, en wisten deze een groot deel van de eerste helft vast te houden. De aanvallen verliepen soepel en verdedigend zaten we er bovenop waardoor Die Haghe moeite had met scoren. Gedurende het eind van de eerste helft begon Die Haghe toch wat beter om te gaan met onze verdediging en begon de aanval van Swift 2 wat te stokken. Enkele minuten voor rust stonden we zelfs ‘ineens’ achter met 11-9; maar met twee snelle doelpunten in het vak Hans Marcus Britte en Roos wisten we het in de rust toch weer tot 11-11 te brengen.

Na de rust wisselde Die Haghe enkele spelers en stelden zij zich nog beter in op het spel van Swift 2. Hierdoor kwamen zij weer langszij en wisten ze de voorsprong verder uit te breiden. Swift kreeg het aanvallend alleen maar lastiger en had veel moeite met het vinden van de juiste kansen. Hierdoor wisten we nog maar 5 doelpunten te maken in de tweede helft, waar Die Haghe hun kant van het scorebord naar 23 wist te brengen. De ploeg met ervaring was ons dus toch helaas weer te slim af. Eindstand 23-16: zowel het kampioenschap van de poule als de beker voor ‘beste tweede seizoenshelft’ eindigden in handen van Die Haghe 5.

Ondanks dit verlies kijkt Swift 2 toch overwegend tevreden terug op de tweede seizoenshelft van de zaalcompetitie. In 6 van de 7 wedstrijden wisten we onszelf én de tegenstander te revancheren en hebben we ons omhoog gevochten naar een comfortabele 3e plek. In vergelijking met de eerste helft zijn we zeker gegroeid, vindt ook coach Pelle: “We zijn met hele ambitieuze doelstellingen aan de zaalcompetitie begonnen, en als je dan halverwege maar 5 punten hebt, dan is dat wel even slikken. Er is een groot risico dat het zelfvertrouwen dan wegzakt en je de rest van het seizoen tegen jezelf gaat spelen. Ik vind het knap dat het team dat niet heeft laten gebeuren, maar zich heeft vastgehouden aan de goede fases in ons spel. We morgen trots zijn op de serie overwinningen die we hebben neergezet”.

Nu weer lekker buiten, waar we voornemens zijn om deze groei door te zetten!

Roos