Mooi trainingsweekend in het oosten des lands

De selectie heeft met een mooi trainingsweekend de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten.

Na een aantal trainingen begon het avondtoernooi bij Sporting West, alwaar we het opnamen tegen de eerste en tweede teams van DSO, Sporting West en Rapid, verdeeld over maandag, woensdag en vrijdag. Met slechts één gelijkspelletje en de rest winst, sleepten we de Bart Limburg-cup in de wacht en vertrokken we met een goed gevoel naar Haaksbergen voor het trainingsweekend.

De geblesseerde Carlien en de tevens geblesseerde nieuwe aanwinst Alex hadden in Haaksbergen vast boodschappen gedaan en de drankjes koud gezet. Een mooi feestje kon beginnen! Nadat we natuurlijk de insteek van het trainingsweekend hadden bepaald… En dat was; werken aan een sterk team op zaterdag en een wedstrijd spelen op zondag, om de uiteindelijke selectie te bepalen.

Marwan en Tom waren weer verantwoordelijk voor een mooi spel, wat deze keer ‘De Bierspelen’ werd. Meerdere spelletjes dus, met een terugkerend thema dat u als lezer prima kunt raden. De stemming zat er daarna goed in (hoewel het winnende team op een verdachte wijze aan de prijs was gekomen) en daarna werd de avond pratend, dansend, spelletjes spelend, opdrukkend, observerend en voetballend doorgebracht. Tegen de ochtend vielen ook de laatsten in slaap (behalve degenen bij Martin op de kamer). Gelukkig kon er uitgeslapen worden.

Zaterdag begon met een serieuze noot. We bespraken met elkaar wat we graag als team willen behouden en verbeteren. Ook bereidden we alvast de nieuwjaarsspeech van Sander voor, voor komend jaar. Hoewel Hans een mooie imitatie had, eindigden de speeches in een gelijk spel; alle groepjes wonnen de Gouden Bloemendaal.

Vervolgens begon de strijd om de Witteman Cup. Een race tegen elkaar én de klok. De opdracht: zo snel mogelijk foto-opdrachten voltooien bij diverse korfbalverenigingen en daarna de eindlocatie weten te vinden: een zonnig terras in Enschede. De prijs: de eerste keuze in het bereiden van het diner; voor-, hoofd- of nagerecht, of de rol van gastheer of –vrouw. Een prima recept voor een gezellig en lekker diner die avond.

Helaas voor de net aangekomen Errol en Marik werd het de zaterdagavond aanzienlijk sneller rustig in de woonkamer van het huisje. De mandjes werden vroeg opgezocht, want er stond nog wat op het spel de volgende dag. In de wedstrijd tegen KV Apeldoorn (Steeds Hooger + Atalante) moesten sommigen onder ons nog strijden voor hun plekje in het gewenste team.

Op de zonovergoten middag won het tweede nipt en ging het eerste onderuit tegen de Apeldoorners. Gelukkig kan dat de goede herinnering aan het trainingsweekend niet wegdrukken.

Ben je benieuwd naar de opstellingen? Bekijk de teampagina van Swift 1 en Swift 2.

Zowel Swift 1 als Swift 2 heeft erg veel zin in het komende seizoen, waarin weer volop nieuwe kansen liggen. We hebben weer een aantal versterkingen van onze selectie: Errol Opering, Britte Heijink, Alex Wong en oude bekenden Marcus Reitz, Laura van der Sluis en Jelle Beuckens. Onder leiding van hoofdtrainer Martin en assistent Pelle en onder begeleiding van fysio’s Marik en Jochem hebben we het volste vertrouwen in een goed en fit seizoen!

Kijk op onze Facebookpagina voor mooie foto’s van de wedstrijd tegen KV Apeldoorn.