Het nieuwe Swift veld is geopend!

Afgelopen zaterdag openden we met een fijn zonnetje en mooie wedstrijden ons nieuwe veld. Het nieuwe veld is twee wedstrijd-tennisvelden rijker en voor ons ligt er een verkleind speelveld. Ook liggen er drie velden voor de jeugd. We zijn erg trots op het resultaat!

En dat mogen we zijn, beaamt wethouder Van den Burg, die dinsdag 9 mei het veld officieel opende, samen met collega Rengelink. Onder begeleiding van vele kinderen van Swift, PST, Woest Zuid en de Kleine Wereld, gooide de wethouder de bal door de korf bij wijze van opening.

Voor degenen die er dit weekend niet bij konden zijn, hieronder lees je de mooie woorden van voorzitter Sander:

Swift-leden welkom bij deze feestelijke opening van ons nieuwe veld.

Als ik terug ga in de geschiedenis was volgens mij in 1889 de eerste feestelijke opening op deze plaats, namelijk de opening van de nieuwe schouwburg. De fundamenten van de schouwburg zijn onder grond nog aanwezig.

Tot 1912 heeft de schouwburg hier gestaan en is toen gesloopt, reeds in 1914 waren de eerste speeltuin verenigingen hier aan het sporten.

Swift is hier na de oorlog neergestreken op destijds een grindveld dat bij een regenbui de grachten roodkleurde. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd grind verruilt voor kunstgras. En gingen de tennissers van PST in de zomermaanden gebruik maken van de velden.

Medio 2013 was de kunstgrasmat aan het eind van haar latijn en werd vervangen door een gloednieuwe mat. Een jaar later maakte de korfbalbond bekend dat we voortaan verder gingen op kunstgrasvelden van 40×20 in plaats van 60×30. Lekker dan als je op dit mooie stukje Amsterdam net een gloednieuw veld hebt. Gelukkig was er een overgangsregeling tot 2026 waardoor we de tijd kregen om een plan te maken.

Al in 2015 zijn de eerste voorbereidingen voor een veldvervanging gestart, Pelle de Wit heeft vanaf het eerste moment met ons meegedacht want deze veldvervanging heeft alle bespelers van het Park Swift, tennisvereniging PST, Space en de gemeente Amsterdam laten nadenken over de toekomst op korte termijn en lange termijn van dit unieke stuk grond in hartje Amsterdam.

Ook het gezicht van onze kantine Jos Bruens is nauw betrokken geweest bij dit project. Pelle en Jos hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Het eerste deel van de verbouwing is nu gerealiseerd, we hebben een verkleind speelveld en hierin 3 jeugdvelden gesneden.

Ik wil PST en de gemeente Amsterdam hartelijk danken voor de samenwerking in de afgelopen jaren dat was niet altijd makkelijk maar we zijn er uitgekomen, Ik hoop dat we ook de volgende fase succesvol kunnen afronden.

Dit is ook nodig omdat Swift onze groei op langere termijn willen kunnen faciliteren.

We gaan samen met de gemeente en PST de volgende fase in, we gaan kijken of we onze speelvelden nog verder kunnen uitbreiden en het Park in zijn algemeen verder te ontwikkelen

Naast het openen van het veld openen we vandaag nog iets moois. Want bij een mooi nieuw veld hoort ook een gloednieuw digitaal home. Ik wil Jasper Aarts en Jasper Stronks hartelijk danken voor het bouwen van onze hagelnieuwe website, ik zou zeggen check het zo op je mobiel.

Tevens wil ik Marianne Jaarsma en de CBL danken voor de organisatie van deze dag.

Ik wens iedereen heel veel speelplezier en moge vele overwinningen volgen.

Sander

 

(Foto’s met dank aan Hemmo Visser. Bekijk ze hier allemaal!)