Nipte winst voor Swift 2

Afgelopen zaterdag 17 september moest Swift 2 om 11.00 uur een wedstrijd in Houten spelen. Waar de ochtendmensen zich als een vis in het water voelden bij dit tijdstip, had menigeen een bovengemiddelde hoeveelheid koffie nodig om op tijd ontwaakt te zijn voor deze korfbalpartij. Het Hollandse weer hielp niet mee om de kwaliteit van het getoonde spel hoog te houden. Coach Marianne verwoordde echter treffend: “De tegenstander heeft daar ook last van.”

De tegenstander had er alleen kennelijk minder last van dan Swift, want bij rust werd tegen een 8-6 achterstand aangekeken. Hoewel Swift in het begin van de wedstrijd tot verzorgde, goed uitgespeelde aanvallen kwam, had het moeite te scoren. Victum bleek effectiever, door de spaarzame kansen die het creëerde er wel in te gooien. Naarmate de rust naderde en de regen in intensiteit toenam, werd het door Swift vertoonde spel slordiger. Er werd meer balverlies geleden, doordat de passing moeilijker werd door de regen. Dat, gecombineerd met een aantal verdedigende schoonheidsfoutjes, bood Victum de gelegenheid in de eerste helft tot acht doelpunten te komen.

Direct na rust werd er orde op zaken gesteld. De achterstand werd snel goedgemaakt, waarna Swift het momentum had. De 8-6 werd omgezet naar een 8-11. Bij die stand leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch werd het nog spannend. Aanvallend stokte de productie namelijk, waardoor Victum in leven bleef. Die strohalm greep het met beide handen aan door exact 1 minuut en 7 seconden voor het einde voor de 11-11 te tekenen.

Dat was echter nog buiten Hicham gerekend, die de laatste aanval van Swift bekroonde met het winnende doelpunt. De overheersende emotie na afloop was dan ook opluchting. Tegelijkertijd toont deze wedstrijd aan dat we mindere wedstrijden kunnen winnen, als we maar hard voor elkaar blijven werken!

De overwinning werd gevierd bij Pand Pannenkoek (aanrader!).

Graag tot aankomende zaterdag!

Swift 2