Swift 1 – Furore 1: 28-14

Na de monsterzege tegen DKV Victoria (20-37) bleek ook promovendus Furore een makkelijke prooi voor Swift: 28-14. Dat de score lager lag dan een duel eerder had voornamelijk te maken met de scherpte in de afronding.

Dat gold voornamelijk voor het vak met Nienke, Anniek, Jelle en Tom. In de eerste dertig minuten wist het viertal slechts vier doelpunten te maken. Daar stond één Furore-doelpunt tegenover, gescoord uit een vrije bal. Door het sterke verdedigen kreeg het andere vak, met Marianne, Nicole, Marwan en Stefan de tijd om doelpunten te maken. Dit resulteerde in een 11-5 ruststand.

Furore toonde strijdbaarheid door direct na rust twee doelpunten te maken. De plotselinge scoringsdrift wakkerde het geloof in een goed resultaat aan en het lukte de Assendelvers om de spanning terug te brengen in de wedstrijd: 14-11

De opleving bleek van korte duur. Jelle zette Swift weer op vier doelpunten verschil door zijn strafworp (nipt) te benutten. Marianne had genoeg gezien en gooide het duel in het slot met twee doelpunten: 17-11.

De felle start van de tweede helft begon haar tol te eisen van Furore en het kostte Swift weinig moeite om een aantrekkelijke eindstand op het scorebord te zetten.

Na het duel bedankte trainer Martin Marwan en Stefan voor hun uitstekende inzet en spel in het eerste tijdens de afwezigheid van Rick (schorsing) en Errol (vakantie). Het feit dat deze twee spelers zo goed zijn vervangen toont nog eens aan hoe breed en goed de huidige selectie is.

Zondag wacht het uitduel tegen DOT uit Oss, op papier een sterkere tegenstander dan DKV en Furore. Het is aan ons de taak om de huidige lijn door te zetten.

Publiek, bedankt voor de steun!