Swift 1 heeft aan een helft genoeg tegen Spirit

Met groot machtsvertoon won Swift in eigen huis van Spirit, dat vorig jaar degradeerde uit de eerste klasse: 24-17. 
Tien minuten lang hielden de ploegen elkaar goed in bedwang. Maar doelpunten van Jelle, Anniek, Rick en Elske brachten de stand van 4-4 naar 8-4. Spirit was niet bij machte het gat te dichten, sterker: nog voor rust bouwden de Amsterdammers de voorsprong vakkundig uit tot 14-6. Dat gebeurde met een enorme dosis spelplezier, focus en agressiviteit. 
Het vak van Nienke, Anniek, Jelle en Tom liep over van de creativiteit en met name Nienke schoot in de eerste helft met scherp. Het andere vak (Elske, Nicole, Rick en Errol) toonde zich zoals altijd zeer doelgericht en veelzijdig. 
Elske, die Marianne tijdens haar afwezigheid verving, speelde volgens trainer Martin van Eijk ‘de beste wedstrijd uit haar korfbalcarrière’. Ze won elke rebound en toonde met drie doelpunten dat ze een neusje voor de goal heeft.
Na rust was Spirit het geloof (of de spirit) in een goede afloop kwijt. Trainer Ferry Hakstege vertelde zijn spelers in een time-out om in de resterende minuten vooral plezier te gaan maken. Even verderop sprak de altijd hongerige Van Eijk woorden van hele andere strekking: “Blijf in deze lijn doorgaan en verslap niet.”
De concentratieboog van de Amsterdammers bleek niet zestig, maar veertig minuten stand te houden. Nadat Swift de overwinning meteen na rust consolideerde via doelpunten van Jelle, Rick, Elske en weer Jelle (18-7) zakte de concentratie wat in.
Het resulteerde in slordiger spel van Swift, terwijl Spirit, vrij in het hoofd dat ze waren, wat meer raak begon te schieten en zodoende de eindstand voor hen wat verdraaglijker maakte.
 
In de komende twee weken wachten met ALO (uit) en Haarlem (thuis) respectievelijk de nummer twee en drie van de ranglijst. Komt allen!!