Swift 1 maakt ambitie duidelijk in eerste wedstrijd

Na een paar weken van voorbereiding was het zondag zover: de zaalcompetitie begon. Na een eerste veldhelft waarin Swift 1 ongeslagen bleef, was de ambitie voor de zaal ook snel geformuleerd: kampioen worden. Zondag stond het eerste duel op het programma: promovendus DKV Victoria, in Sporthal Diemen.

Swift moest het deze wedstrijd doen zonder Rick (schorsing), Errol (vakantie) en Tom (blessure). Een gehavend team, zou je denken, maar invallers Marwan en Stefan hadden op de plek van Errol en Rick in de voorbereiding al bewezen waardige vervangers te zijn. Zo werd eersteklasser Roda Westzaan met hen in de basis al verslagen. Hicham verving Tom, die in de training van woensdag door zijn enkel ging.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren even inkomen. Nicole opende de score, en na de 1-1 pakte Hicham het over met 2 goals. Stefan bracht de score op 1-4. Zo ging het een tijdje door en DKV kwam op 6-8. Met goals van Hicham, Jelle, Nicole en Marwan nam Swift afstand: 6-12. Een heerlijk doelpuntrijke 1e helft, de ruststand werd 10-19.

Onder het genot van de mandarijntjes van Hicham, adviseerde coach Martin nadrukkelijk door te gaan met scoren. In de tweede helft nam Swift direct weer het initiatief en volgde het advies van Martin op. Het verschil werd alleen maar groter. In de hele wedstrijd werden 90 kansen genomen, waarvan 37 goals. Lekker effectief. Nog wat feitjes: van de 44 aanvallen van het vak van Jelle, Nienke, Anniek en Hicham werden 21 afgerond met een goal. Het vak van Marwan, Stefan, Nicole en Marianne had 38 aanvallen nodig voor 16 goals. De eindstand werd 20-37.

Een lekkere start van dit seizoen! Het goede gevoel werd versterkt door de winst van Swift 2 in Hengelo. Ook zij wisten met 3 basisspelers minder de punten mee te nemen naar Amsterdam.

Volgende week komt Furore op bezoek, om 15.45 uur in Oostenburg. We hopen op weer 2 punten!

Tot ziens langs de lijn!