Swift 1 probleemloos langs Zwart-Wit

Naast een aantal zeer bekende tegenstanders (ALO, Haarlem en Sporting West) speelt Swift 1 deze veldcompetitie ook tegen een paar nog onbekende ploegen. Zo zal er worden afgereisd naar Voorthuizen (Spirit), Hengelo (HKC) en Terschuur (Revival). Zondag werd Zwart-Wit uit Delden ontvangen, een tegenstander waar weinig over bekend was en daardoor zeker niet onderschat mocht worden.
Swift begon dan ook sterk en na een aantal soepel lopende aanvallen stond er al snel een 5-1 tussenstand op het scorebord. De gasten probeerden van grote afstanden de korf te vinden maar slaagden daar zelden in. Bovendien werden er, onder andere door Errol en Tom, veel verdedigende rebounds gepakt. De aanvallen van Zwart-Wit waren daardoor vaak van korte duur. Bij rust was het 11-6, en het verschil had op dat moment al veel groter kunnen zijn.
In de tweede helft werd er echter al snel orde op zaken gesteld. Het werd nog wel 11-7, maar daarna werd de wedstrijd in korte tijd beslist. Een prachtig doelpunt van Rick betekende de 13-7 en even later was het al 16-8. Vervolgens mocht Jasper zijn entree maken. Hij was al reserve geweest bij het derde en tweede en had er zin in: nog voordat zijn tegenstander hem goed en wel de hand had geschud had hij al twee keer gescoord na mooie combinaties. In het andere vak was het Nicole die een plaag bleek voor haar tegenstander. Verdedigend zat ze er bovenop, terwijl ze ook met aanvallende acties gevaarlijk was.
Hoewel er nog veel te verbeteren valt – een strafworp die de korf niet haalde, plaatsfouten bij het uitverdedigen en een hoop gemiste kansen – is Swift 1 op de goede weg. Het aanvalsspel is in fasen zeer gevarieerd en er wordt degelijk verdedigd. Aankomende zaterdag wacht er weer een onbekende tegenstander, als er aangetreden zal worden tegen Revival.