Swift 1 wint topper van ALO

Swift 1 heeft hele goede zaken gedaan door uit te winnen bij ALO. Het komt daardoor op drie punten van de Haagse concurrent. Haarlem kwam door het verlies op zaterdag op vier punten, evenveel als Spirit.

Het was niet de eerste wedstrijd tussen Swift en ALO in de afgelopen jaren en veel van de vorige krachtmetingen waren spannend. Ook nu zal er aan Haagse kant hoop geweest zijn op een goed resultaat. Dat zat er echter, afgezien van een gelijkopgaande beginfase, nooit in. Want nadat ALO twee keer op voorsprong kwam (1-0 en 2-1) werd de controle overgenomen door Swift. Verdedigend werd er nauwelijks iets weggegeven; ALO werd naar buiten gedwongen en kon van afstand de korf maar moeilijk vinden. Bovendien zakten met name Rick en Errol regelmatig terug om ballen mee te vangen. Ook het andere vak had het onder controle: Tom liet zijn tegenstander nauwelijks schieten en Nienke en Anniek waren goed voor tal van onderscheppingen. De voorsprong werd in de eerste helft gestaag uitgebreid door andere goals van Anniek, Tom en Errol. Bij rust was het 4-9 en daar zal ALO vooraf geen rekening mee hebben gehouden.

Een offensief aan het begin van de tweede helft was te verwachten en dat kwam er ook. ALO gaf meer druk en het duurde even voordat Swift de korf weer vond. Toch lukte het om het verschil uit te bouwen tot zes, want via 5-11 werd het 6-12. Een dikke overwinning zat er in, maar die kwam er niet. Met name in het vak van Tom, Jelle, Anniek en Nienke stokte de doelpuntenproductie. Aanvallen werden minder verzorgd en slordigheidjes slopen in het spel. Het werd echter niet meer spannend. ALO scoorde nog wel een paar keer, maar kon niet meer in de buurt komen. Hoogtepunt in deze fase was een spectaculair blok van Rick, waarbij hij de bal zelf kon vangen. Het einde van de wedstrijd werd bereikt bij de stand van 10-13.

Een prima overwinning dus voor Swift. Daarmee laat het wederom zien niet alleen gemakkelijk van ‘de kleintjes’ te kunnen winnen maar ook van de concurrentie. Volgende week hoopt het de winnende reeks voort te zetten als er een uitwedstrijd tegen Haarlem wacht.