Swift 2 wint van HKC

Zondag 25 november mocht Swift 2 afreizen naar Hengelo voor de wedstrijd tegen HKC. Om verschillende redenen waren er 3 heren uit het team weggekaapt om in Swift 1 te spelen wat bij Swift 2 voor de nodige aanpassingen zorgde. Gelukkig kon Simon spelen in het vak met Elske, Melanie en Remmelt, waardoor Jan in het vak met Rik, Kimberly en Laura terechtkwam. Met Mees, die bereid was gevonden om mee te gaan als reserve heer, en Franka hadden we ook nog sterke spelers op de bank zitten. De tegenstander was ons niet bekend dus we moesten vooral uitgaan van ons eigen spel.

In de eerste helft ging de stand gelijk op. Over het algemeen hielden we druk in de verdediging en op af en toe een doelpunt van de zijlijn en wat overtredingen na, werden er relatief weinig veldgoals door HKC gemaakt. Swift onderbrak veel aanvallen van HKC via onderscheppingen en verdedigende rebounds. In het vak van Kimberly waren vooral Rik en Jan op schot en haalden beide heren een hoog schotpercentage. Het andere vak had wat meer moeite met het opzetten van de aanval, mede door het afwisselend voor en achter verdedigen van HKC. In de eerste helft kwamen we niet los van HKC en was de ruststand 8-9.

Na de rust werd er besloten om wat netter te verdedigen en over meerdere schijven aan te vallen, waardoor we gedurende de hele tweede helft meer konden afstand nemen. Waar we in andere wedstrijden na de rust nog wel eens inzakten, was dat in deze wedstrijd niet het geval. Later in de tweede helft kwamen Franka en Mees nog in het veld voor Melanie en Remmelt voor wat meer beweging en kon de wedstrijd goed uitgespeeld gaan worden. Met een eindstand van 12-19 konden de punten mee naar Amsterdam.

Mees en Simon, enorm bedankt voor jullie inzet!