Update vanuit het bestuur

Binnen het bestuur zijn we met de lange en korte termijn bezig. Veel gaat goed en op een aantal zaken willen we graag extra verbeteren. Daarom gaan we de nieuwe strategie richting 2025 uitstippelen en daarmee ook focus voor seizoen 2019/2020 aanbrengen.

Focus seizoen 2019/2020

Zoals op de ledenvergadering toegelicht gaan we dit seizoen focus leggen op 3 thema’s:

  •  Omschrijven van Swift DNA en uitdenken van de strategie 2025

We zijn gestart maken met het schrijven van een nieuwe strategie, beginnend met het uitschrijven van ons DNA.

  •  Swift Communicatie

Om het Swift DNA te kunnen vasthouden is het belangrijk om de onderlinge communicatie goed te doen, hoe zorgen we ervoor dat de communicatie binnen de club nog beter kan? Mensen die ideeën hierover hebben, mogen zich melden bij Nienke.

  • Ledenwerving van C, D en E jeugd

We zien dat we in deze specifieke categorie nog wat aanwas kunnen gebruiken, we gaan een plan maken om hier kinderen te boeien en binden door ze goede trainingen aan te bieden en te behouden door naast gezond sporten ook de kans te bieden door te leren en vriendschappen te maken.

Vaststellen Swift DNA, waarom zijn we ook al weer zo bijzonder en hoe gaat dit de komende periode eruit zien?

Het gaat bij Swift naast gezond sporten ook om te leren en ontwikkelen. We geloven dat leren op lange termijn het allerbelangrijkste is voor onze leden, zelfs nog belangrijker dan ‘winnen’. Alles wat je bij Swift leert, kun je ook weer inzetten voor bijvoorbeeld je maatschappelijke carrière (en andersom).

Je kennis delen en bijdragen aan onze vereniging, maar ook aan de samenleving zit in de genen van Swift, dit willen we graag zo houden en daarom willen we graag onder woorden brengen wat ons zo bijzonder maakt, wat ons DNA is!

We willen dus graag omschrijven welke kernwaarden Swift heeft. Voorbeelden zijn: gezellige vereniging met ‘wij-gevoel’, open staan voor anderen, samen uit samen thuis, vernieuwing, jeugd. Deze waarden vormen de basis van de vereniging, en zijn als het ware ons DNA.

Alle aanwezigen hebben op de JAV de Swift kenmerken opgeschreven, het bestuur zal de resultaten analyseren en een vervolgmeeting plannen om de relevante thema’s richting 2025 te gaan concretiseren.

Het bestuur