Van de voorzitter

Het nieuwe seizoen is eindelijk onderweg, Swift is weer in vol bedrijf, tijd voor een update.

Verbinding maken
Ik was ontzettend blij dat we afgelopen maandag voor het eerst in meer dan drie jaar weer een commissie avond konden organiseren. Alle commissies en andere vrijwilliger functies waren bij elkaar om het nieuwe seizoen te starten en alle plannen met elkaar te bespreken.

Het was een fijne avond waarbij weer eens duidelijk was wat een fantastische plannen en prestaties onze commissies voor in petto hebben! Dit liet ons nog maar eens zien dat wij als Swift echt goed bezig zijn! Deze avond bracht ook gelijk nieuwe samenwerkingen tussen verschillende commissies samen.

De 4 overkoepelende thema’s voor komend seizoen zijn onderstaand benoemd waarbij we extra focus hebben op het verbinding maken tussen alle groepen binnen Swift, de commissies gaan aan de slag om dit verder vorm te geven.

Verbouwing kantine

In orde maken van de omgevingsvergunning, het eindelijk formaliseren van de erfpacht van onze kantine, het traject omtrent de 1/3 subsidie vanuit de gemeente Amsterdam, het overleg met de gemeente als eigenaar van de kleedkamers, het opstarten van de gezamelijke (Swift en PST) werkgroep inzake de bouw van de kantine alles is voorbij gekomen de afgelopen zomer. Heel veel trajecten zijn onder de bezielende leiding van Pelle geregeld, Jeroen en Ed kijken hierbij zorgvuldig mee.  De subsidie is inmiddels verleend en de overige gelden middels een bankofferte ook bijna. Het is tijd om aannemers te gaan benaderen voor het opmaken van een bouwofferte. Ondertussen gaan diverse werkgroepen aan de slag met de inrichting van de kantine, de communicatie en verdere samenwerking tussen Swift en PST.

Belangrijk: vacatures
Op enkele plekken komen wij nog vrijwilligers te kort om de vereniging écht op volle toeren te laten draaien. We missen we nog voor enkele essentiële commissies de nodige vrijwilligers. Zo is de sponsorcommissie vooralsnog erg magertjes gevuld; ook zouden we graag willen dat ouders ons bijstaan bij zaken zodat wij ons kunnen focussen op het korfbal.

Voor de KAKO zoeken we nog mensen, die onze kantine eens grondig onderhanden willen nemen en alles schoon te houden. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar coaches en trainers!. Bepaald geen onbelangrijke commissies en of taken voor de vereniging…! Kijk nog eens of je ons dit jaar kunt helpen door een aantal uur per maand iets voor de club te betekenen. Meestal betekent dit dat je het werk kunt verdelen onder de verschillende commissieleden. Neem bij interesse of vragen gerust contact met mij of Nicole op.

Scheidsrechterscommissie

De scheidsrechterscommissie (Sam en Martine) is druk bezig om alle Swift wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter, voorwaar geen makkelijke taak, ook omdat vanuit de bond steeds meer wedstrijden in de wedstrijdsport niet meer kunnen worden ingevuld waardoor we dit zelf moeten doen. We gaan kijken hoe we gaan komen om nieuwe scheidsrechters te werven en op te leiden! Kijk goed wanneer je aan de beurt ben en indien nodig regel zelf een vervanger, dat maakt de taak van deze belangrijke commissie een stuk makkelijker.

Swift in de buurt

In samenwerking met studenten van de Hoge School van Amsterdam, met behulp van Caroline en Marja zijn we vorig seizoen gestart met de jeu de boules voor de bewoners van het Sarphati-huis.In dit seizoen gaan een volgende groep HvA studenten onderzoeken hoe we jeu de boules activiteit kunnen voortzetten en uitbreiden met buurtgenoten van Swift die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Onze kantine is verder al jarenlang een plek waar inwoners van de Plantage kunnen vergaderen, elkaar ontmoeten en bijeenkomen voor allerlei activiteiten, daar dragen we graag een steentje aan bij!

Agenda
Er staan weer een hoop bijzonder aangename activiteiten op de agenda: Swift zal meedoen aan de Amsterdamse sportweek.

Van 16 t/m 25 september 2022 is er weer de jaarlijkse, vanuit de Gemeente Amsterdam georganiseerde Amsterdamse Sportweek. Tijdens de Amsterdamse Sportweek openen sportclubs hun deuren, ook voor mensen die nog niet sporten.  Als Swift doen we hier natuurlijk aan mee! Wij organiseren op donderdag 22 september 2022 een jeu de boule activiteit voor onze oudere buurtgenoten!

Na de wedstrijden op 1 oktober zal de BBQ weer aangaan! Zet alvast de ALV van 3 oktober in je agenda! Kijk op de site voor meer informatie.

Tot slot
Zaterdag is er weer een leuk programma op het Park. De E1 mag om 11.45 aantreden en daarna komt de D1 om 14.00 in actie,  de korfbaldag wordt afgesloten door ons tweede en eerste.

Ik ben weer vol energie aan het nieuwe seizoen begonnen; ik hoop u/jij ook; heel graag tot zaterdag!

Sander