Van de voorzitter: 2020

Met de overgang van oud naar nieuw zijn we een nieuw decennium in gegaan, en wat voor decennium heeft Swift achter de rug. Van de derde klasse in 2010 en nog maar 8 teams zijn we 10 jaar later koploper in de eerste klasse en hebben we maar liefst 15 teams!

Ook in 2020 stellen we graag voorop dat veranderen mag. Dit om zowel ambitieus als sportief nieuwe successen te behalen maar Swift gaat veel verder dan ambities en prestaties. Swift bouwt op binding en betrokkenheid en bouwt net zo sterk op haar jeugd als op de selectie. Swift is Jong én Oud. Swift is alles samen.

Op de afgelopen jaarvergadering hebben we dit vastgelegd in ons DNA.

DNA is onze motor, wat ons bindt. Wij denken dat het ervoor zorgt dat iedereen die zich met Swift verbonden voelt een bijdrage wil leveren aan de club. Ieder op zijn of haar manier, op het veld, in de kantine, bij activiteiten, het jeugdkamp of op technisch of tactisch vlak. Binding maakt goede vrijwilligers. Hierdoor is er bij Swift altijd iets leuks te beleven. Maar binding zorgt ook voor het gevoel van één familie, ook als het voor iemand even wat minder makkelijk is.

Het Swift DNA hebben we vastgelegd in 3 begrippen:

Gezelligheid

Het winnen van wedstrijden, jaar in jaar uit mee op kamp, blue and yellow army, kampioen worden in de jeugd, je eerste wedstrijd bij de kleintjes, of de eerste wedstrijd van jouw kleintje, mee oplopen met het 1e, playbackshows, Halloween, teamuitjes en handtekeningen jagen na een wedstrijd van 1.

Ambitie

Ambitieus niet alleen in de zin van hogerop komen en willen winnen, maar vooral om onszelf binnen de lijnen – tijdens wedstrijden en trainingen – als ook daarbuiten te willen ontwikkelen. De vereniging biedt hier tal van kansen voor, door voor jong en oud, en prestatief als recreatief, zoveel mogelijk momenten van korfballen te creëren. Als ook leden te stimuleren actief te worden in commissies om naast goede sport ook mooie activiteiten neer te zetten en zichzelf te ontwikkelen als mens.

Toegankelijk

Swift staat open voor mensen buitenaf en biedt een plek om mensen samen te brengen, we blijven een brug slaan naar onze omgeving door samenwerking met de buurt, andere verenigingen en maatschappij aan te gaan.

Ik wens iedereen een gezellig, ambitieus en toegankelijk 2020!

 

Sander