Van de voorzitter - de Kersteditie

Het nieuwe jaar nadert snel. Een paar weken staat het korfbal even op een lager pitje. Persoonlijk verheug ik me erop om tijd door te brengen met familie en vrienden. Samen zijn met dierbaren, spelletjes doen, lekker eten, terugblikken op het afgelopen jaar en nadenken over wat het nieuwe jaar gaat brengen. Even geen korfbal. 

Korfbal draait voor mij toch vooral om plezier hebben met elkaar. Hoewel we aan het begin van het jaar nog gehinderd werden door corona, bruiste het daarna al snel weer op onze club: mooie wedstrijden, leuke events, gezellige avonden. En daar wil ik jullie allemaal voor bedanken: spelers, ouders, vrijwilligers en sponsors. Samen maken wij Swift. We zijn een springlevende club waar prestatie en plezier hand in hand gaan en waar iedereen welkom is. 

Terugblikkend op het afgelopen jaar voor mij een aantal hoogtepunten, het definitief maken van onze verbouwingsplannen van Swift en PST, het familietoernooi, en de gezamenlijke BBQ  door de CBL georganiseerd., de nieuwe jeugdcommissie is goed aan de slag, kampioenschappen kunnen worden gevierd, de trainers en scheidsrechters staan paraat.  De KAKO die altijd klaar staat en nu zelfs in Oostenburg aan de slag! Pelle die de verbouwing in goede banen leidt, het bestuur dat aan het vooruitkijken is! Het feit dat we na corona weer aan het groeien zijn, maak mij ontzettend trots. 

Ik ben benieuwd wat 2023 ons gaat brengen. In ieder geval een start maken met de verbouwing want we hebben in de afgelopen tijd niet stil gezeten, er is een aannemer geselecteerd die met ons en PST gezamenlijk aan de slag gaat. Dit betekent dat we de komende periode moeten gaan nadenken over wat we gaan doen met de huidige inventaris. De KAKO en de diverse commissies moeten bijvoorbeeld goed kijken naar alle materialen en kleding, mogelijk kan daar een deel van weg om opslag te besparen. Bestuur moet kijken naar de inhoud van de kasten in de bestuurskamer etc etc, het wordt dus concreet, naar verwachting zal de bouw tussen april en juni starten! 

We trappen het jaar in ieder geval af met twee mooie events.  

Op zaterdag 7 januari vindt het Swift gala plaats in ons gezellige clubhuis. Op het gala heffen we het glas op een nieuw jaar dus de Nieuwjaarsreceptie zal hierom dit jaar vervallen. 

Een leuke pot korfbal ga je ongetwijfeld ook zien op zaterdag 28 januari. Die dag een vol Swift-programma met veel teams die allemaal thuis in Oostenburg spelen, kom kijken. 

Maar eerst gaan we kerst en oud & nieuw vieren. Namens het bestuur van Swift wens ik je hele fijne dagen en alvast een sportief, gelukkig en gezond 2023.
 
Sander