Van de voorzitter

Met de schotcompetitie van zaterdag 4 juli hebben we het seizoen 2019-2020 op gepaste – namelijk gezellige – wijze afgesloten.

2019-2020 was een bijzonder seizoen. Swift 1 sinds lange tijd in de eerste klasse, had op het veld een voortvarende start en ging als debutant en koploper de zaal in. Ook in de zaal hebben we bewezen een volwaardig eerste klasser te zijn, we hebben mooie wedstrijden gezien, spannende, niet alleen bij het eerste maar ook bij de andere teams. Qua prestaties was het over de hele breedte een prima seizoen.

 

En toen kwam het coronavirus, dat roet in het eten gooide. Medio maart kwam er een abrupt einde aan de competitie en de trainingen.

In de geschiedenisboeken zal dit jaar gedomineerd worden door het virus. Als ik terugkijk naar deze periode kan ik zeggen dat we er goed mee om zijn gegaan. De regels werden gerespecteerd en daar mogen we als vereniging trots op zijn. Door bestuur, CBL en Coco is voor deze periode gezocht naar het onderhouden van de contacten met onze leden. Want als je elkaar niet meer tegenkomt in de kantine, op het sportveld of bij een andere activiteit, hoe blijf je dan toch in contact met elkaar? Met oude spannende wedstrijden op You tube, de pubquiz, de updates van de coronamaatregelen hebben we elkaar op de hoogte gehouden van het wel en wee in coronatijd. Ik heb genoten van al die online-activiteiten. De mensen die er hun bijdrage aan geleverd hebben, verdienen een groot compliment.

 

We hebben vervolgens gezocht naar een mogelijkheid om alle vrijwilligers van het afgelopen seizoen te bedanken, want de inzet in het afgelopen jaar was weer geweldig. Swift kan niet zonder vrijwilligers. Begin komend seizoen zullen we ze alsnog bedanken!

Het is nu vakantie maar ook in de zomer gaan de trainingen op het Park door.

 

Swift zorgt dat iedereen kan blijven korfballen deze zomer. Wij willen als club jullie de kans geven, nu de regels wat soepeler worden, in de maanden juli en augustus te kunnen korfballen. Dus zin in beweging en gezelligheid tijdens de zomerstop? Doe dan op woensdagavond (jeugd en om 20:15 uur 3e en 4e) en donderdagavond (selectie, 20:30 uur) mee aan de Zomertrainingen van Swift.

Aanmelden is niet nodig, sluit gewoon aan als je zin hebt!

 

Ook rondom selectie spelen nog de nodige zaken​. Het​ bestuur en Technische commissie van ASV Swift zijn zeer verheugd om naar buiten te kunnen brengen naast dat Martin van Eijk en Edwin Beijne voor Swift 1, Hans van Andel en Remco Nooij volgend jaar Swift 2 onder hun hoede nemen. Beide heren zijn binnen Swift alom bekend en we zijn blij dat ze in augustus gaan starten bij de selectie. In augustus mogen we weer een aantal nieuwe mensen begroeten en nemen we ook afscheid van enkele geelblauwe strijders.

 

We willen Pelle en Stefan langs deze weg enorm bedanken voor hun kennis en expertise van de afgelopen jaren, zij hebben Swift geholpen om de volgende stap te  zetten in het verbeteren en versterken van alle zaken in en rondom de selectie. Op een geschikt moment zullen we hier bij stilstaan.

 

Voor nu spreek ik de wens uit dat het een mooie zomer wordt. Geniet van de vakantie, waar dan ook.

 

Sander