Vandaag 18 december 2023, bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Jelle Stein is overleden

Jelle kennen wij als een echte Swiftman die zich jarenlang heeft ingezet voor onze vereniging.
Generaties Swifters hebben korfballen geleerd van Jelle. Van de jongste pupillen tot aan de aspiranten, Jelle had altijd een ploegje onder zijn leiding. Als onderwijzer heeft Jelle vele van zijn schoolkinderen kennis laten maken met korfbal en Swift in het bijzonder.
Zijn tomeloze energie voor onze jeugd was ongekend; vele zaterdagen kwam Jelle met de bus uit Purmerend om onze jeugd een fijne en leerzame dag te bezorgen. Naast zijn coaching en fluiten was Jelle ook bij nevenactiviteiten vol energie aanwezig.
Hij zette zich in voor schoolkorfbal en organiseerde vele toernooien. Hiermee heeft Jelle actief bijgedragen aan de groei van de Swift jeugdafdeling. Hij mocht dan ook de naar hem genoemde beker dikwijls overhandigen.
Voor zijn vele bewezen diensten al die jaren voor Swift werd Jelle in 2004 benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau.In 2010 hebben we Jelle met een groot afscheidsfeest bedankt voor al zijn activiteiten waarvoor hij in 2004 al tot ere-lid van Swift was benoemd.
Een icoon uit de Swift geschiedenis is heengegaan. We verliezen met Jelle een mooi en fijn persoon en een echte Swiftman met een blauw-geel hart. We zijn blij dat we Jelle onlangs nog in onze kantine mochten verwelkomen en gaan hem enorm missen.
Wij wensen Mia, kinderen en kleinkinderen en de rest van de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke en zware tijd.
Bestuur a.s.v. Swift

 

Hierbij de link naar de livestream van de uitvaart. https://start.memoriam.tv/QECA-TJTH