Veiling voor 100-jarig bestaan Swift

Beste leden,

Zoals jullie natuurlijk allemaal weten bestaat onze vereniging op 17 augustus 2018 honderd jaar!! Uiteraard hebben wij een commissie die bezig is om er een geweldig feestjaar van te maken, daar horen jullie in de loop van de tijd meer over.

Een van de activiteiten waar de commissie mee bezig is, is het organiseren van een veiling. Daar kunnen jullie actief aan meedoen, dat maakt het zo leuk! We gaan een fantastische veilingavond organiseren waarbij vele mooie, spannende of nuttige zaken geveild zullen worden!!!

Er komt een veilingavond met twee soorten veilingen namelijk de Amerikaanse veiling en de veiling bij opbod.
Bij een Amerikaanse veiling gaat het erom dat, op het moment dat de veilingmeester een zgn. kavel “onder de hamer brengt” de in de zaal aanwezigen biedingen kunnen doen door in de zaal bij de veilingcommissie gekochte muntjes (met een waarde van 1 euro per muntje) in veiling-emmers te gooien. De veiling van zo’n kavel duurt een vooraf door de veilingmeester ingestelde tijd (maximaal twee minuten). Op het moment dat de veilingwekker gaat, is de laatste persoon die een muntje in de emmer heeft gegooid de eigenaar van de geveilde kavel.

Voorbeelden van kavels voor de Amerikaanse veiling zijn:
-een overheerlijke zelfgemaakte appeltaart
-een ijstaart of een fles prosecco
-mooie cap of bijvoorbeeld een fruitmand

Bij een veiling bij opbod gaat het erom dat de veilingmeester de hoogste bieding vaststelt en bepaalt wie de uiteindelijke koper is. Ieder mag natuurlijk zoveel en zo vaak bieden als hij/zij wil.

Voorbeelden van kavels voor veiling bij opbod zijn:
-diner bij je thuis voor 4 personen, smaak naar keuze (iemand komt bij je koken)
-avondje oppassen
-wedstrijd meespelen met het eerste team
-gratis belastingaangifte hulp
-door ondernemers beschikbaar gestelde prijzen

De bedoeling is natuurlijk dat wij zoveel mogelijk kavels verzamelen voor de veiling én dat jullie allemaal komen, zodat het een hele gezellige, drukke, geslaagde avond wordt. De opbrengst wordt gebruikt voor allerlei verrassende, leuke activiteiten om het 100-jarig bestaan van onze vereniging te vieren.

Dus beste leden, vragen wij jullie om actief mee te doen met deze activiteit en om kavels in te brengen die je zelf maakt, uitvoert of schenkt. Wij maken er een lijst van en houden jullie op de hoogte van onze vorderingen. Je kunt je kavel aan ons schenken door deze te mailen naar swift100jaar@gmail.com en wij zorgen voor de rest.

We maken er een feestjaar van in 2018, doen jullie mee?

Feestelijke groeten, commissie Swift 100 mooie jaren