Verslag schoolkorfbaltoernooi

 • Woensdagmiddag 29 maart stond geheel in het teken van het Schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 van basisscholen uit Stadsdeel Centrum. Dit jaarlijkse evenement, dat voor de vierde achtereenvolgende keer werd georganiseerd, werd gehouden in onze vertrouwde Sporthal Oostenburg. Ditmaal mochten wij 26 kinderen van in totaal vier scholen begroeten.

  De zes teams werden ondergebracht in één poule, waarbij ieder team ter onderscheiding in een bepaalde kleur T-shirt werd gehuld.

  Op twee velden werden zo deze middag 15 wedstrijden, van elk 12 minuten, gespeeld. Ieder team werd begeleid door een coach van Swift om zo de kinderen het korfbalspel spelenderwijs te leren. Natuurlijk waren daar ook de scheidsrechters Tom en Marcel om het spel in goede sportieve banen te leiden.

  Alle teams streden vol overgave, maar ook heel sportief om de punten Het was echt hartverwarmend om de meisjes en jongens zo vol enthousiasme in actie te zien. Er speelden zich rond de korf vaak heel spannende momenten af en de vele toeschouwers konden van prachtige doelpunten genieten.

  En er werd veel gescoord! De 15 wedstrijden leverden samen maar liefst 82 treffers op. Wat te denken van het team ASVO 2 (geel), dat 26 maal de korf wist te vinden!

  Na de laatste speelronde kon de eindstand worden opgemaakt:

  1. ASVO 1 groen 5 – 10

  2. ASVO 2 geel 5 – 7

  3. De Witte Olifant/BOE grijs 5 – 6

  4. De Achthoek 1 rood 5 – 5

  5. De Achthoek 2 oranje 5 – 2

  6. BOE blauw 5 – 0

   

  Hierna mocht Jelle de welverdiende beker uitreiken aan Maurits Visser, Henri van Breukelen, Maas Castelijn, Björn Brans en Mats v.d. Beek van ASVO 1. Natuurlijk ontvingen zij ook elk een gouden medaille.

  De kinderen van ASVO 2 en die van De Witte Olifant/BOE kregen respectievelijk een zilveren en bronzen medaille.

  Alle kinderen ontvingen ter herinnering een persoonlijk Korfbaldiploma.

   

  In ieders vrije ronde mocht elk team gedurende drie minuten strafworpen nemen. Dat was best een spannend gebeuren.

  Uiteindelijk eindigde het team van ASVO 2 (geel) op de eerste plaats met maar liefst 15 treffers! Het trotse viertal Julia, Boele, Pieter en Josephine kreeg een speciale “Strafworpmedaille” uitgereikt.

   

  Iedereen hartelijk bedankt!

   

  Een toernooi kan alleen slagen dankzij de medewerking van velen. Dan denken wij aan de mensen van de organisatie: Lisanne, Stephanie, Rosina, Caroline, Niels, Marcel, Tsjong en Jelle. Aan Maite voor het meedenken en benaderen van vrijwilligers.

  Maar natuurlijk ook aan de scheidsrechters Tom en Marcel en de coaches Tsjong en Niels.

  Verder ook veel dank aan Justus, die het onderdeel Strafworpen voor zijn rekening nam. Aan Marieke, die in de pauzes voor de limonade, appels, bananen en mandarijnen zorgde.

  En niet vergeten Dick, die het evenement filmde en allen, die constant aan het fotograferen waren.

   

  Natuurlijk hopen wij van harte, dat flink wat meisjes en jongens, gestimuleerd door de ervaringen tijdens dit toernooi, uiteindelijk de weg naar Swift zullen weten te vinden

  Er staan nog drie vervolgtrainingen in Sporthal Oostenburg op het programma. Het verdere resultaat wachten wij vol spanning af …..

  Wij kijken nu al weer reikhalzend uit naar het Schoolkorfbaltoernooi, dat wij volgend jaar, ter viering van het 100-jarig bestaan van ons aller Swift, zeker weer zullen organiseren.

  Jelle