Van de voorzitter: de kansen in de zaal

Swift 1

Het eerste begint met veel verwachtingen aan het zaalseizoen. De kater van de beslissingswedstrijd van vorig seizoen is weggespoeld. Op het veld valt op dat we de close wedstrijden nog niet kunnen ombuigen in ons voordeel. In deze wedstrijden zijn er echter genoeg fases geweest waarin we de sterkste waren. In de zaal is het zaak dat we deze fases gaan uitbouwen naar 60 minuten.

Op voorhand lijken ALO en IJsselvogels (de beide degradanten uit de eerste klasse) de sterkste tegenstanders. Van ALO weten we voldoende omdat we deze ploeg op het veld ook al tegenkwamen. IJsselvogels is een onbeschreven blad al zijn de eerste videobeelden al binnen. Op Super Saturday (18 november) weten we al hoe ver we zijn als de ploeg uit Moordrecht naar Amsterdam Centrum komt.

Alle andere ploegen in onze klasse zijn ook bekend, een Swift 1 in normale doen moet deze wedstrijden kunnen winnen als denk ik wel meteen aan de spannende wedstrijd op het veld tegen Haarlem (15-16) en de 8-8 uit vorig zaalseizoen tegen onze buren van Sporting West. Bovendien kunnen we op dit moment de kracht van Movado onvoldoende inschatten. Top 3 is het minimum al, gaan we voor veel meer.

Swift 2

Het tweede is voor mij titelkandidaat, tegenstand mag verwacht worden van KZ 5 en Die Haghe 5. Van deze ploegen weet je nooit met welke ploeg ze nu weer het veld instappen. Wat we wel weten is dat ze een hoop routine hebben en lastig te verslaan zijn. Tegen KZ lukte het al op het veld al was dat kantje boord.

Fiks 3 (de eerste tegenstander) kennen we niet al doet de stand op het veld vermoeden dat dat te doen is. ALO en Haarlem hebben we op het veld al ruim verslagen evenals stadgenoten Blauw Wit en Rohda in het afgelopen zaalseizoen.

Swift 3

Op het veld is het derde in de vierde klasse een maatje te groot, de ploeg snakt naar een niveau hoger. Ik denk dat deze poule behoorlijk aan elkaar gewaagd zal zijn. Gezien de standen op het veld zijn er geen ploegen die er uit springen. Het derde is ten opzichte van vorig zaalseizoen wel weer een stuk sterker is geworden dus een plek in de middenmoot zou mooi zijn en ik hoop stiekem op een uitschieter naar boven.

Swift 4

Het vierde ofwel zaterdag 1 zal ook wel in de middenmoot eindigen, BEP 4 en OKV zullen de dienst gaan uitmaken, tegen de rest liggen er voldoende kansen. Ik hoop dat iedereen dit jaar heel blijft en dat iedereen de derde helft ook in vorm is.

Swift 5

Het vijfde treedt aan met veel nieuwe mensen, het zal tijd kosten om op elkaar ingespeeld te raken. Op het veld is dit al heel aardig gelukt met een mooie 2e plaats als gevolg. Het is zaak om de stijgende lijn in de zaal door te trekken. Ik ga uit van een mooie 4e plaats.

Swift 6

Het zesde of zoals ze zelf zeggen zaterdag 2 heeft een enorme bak routine, aan de herenkant hebben ze jeugd aangetrokken en aan de dameskant nog meer routine ingekocht. Helaas zijn de stadsderby’s

tegen Vlug & Vaardig deze keer niet opgenomen in het programma. De afgelopen jaren wist Swift 6 telkens kampioen te worden, vorig jaar moest de titel gedeeld worden met Badhoevedorp. Kan het zesde het kunstje nog een keer herhalen? Ik verwacht niet anders!

Ik wens ieder team heel veel plezier en sportieve strijd en tot langs de lijn

Nostradamus

(Sander)