Van de voorzitter - een nieuw seizoen

Na een aantal weken welverdiende rust gaat het eindelijk weer beginnen. Ik moet zeggen dat een aantal korfballoze weken mij goed bevallen, even uit de waan van de dag of vooruit moeten kijken. Ik hoop dat een ieder goed uitgerust is en net als ik zin heeft in een nieuw seizoen.

Het wordt natuurlijk een top seizoen met onze nieuwe hoofdcoach Martin van Eijk aan het roer. De selectie is al enkele weken aan de slag. Na een geslaagd toernooi bij onze goede buren van Sporting West en een top trainingskamp in het Oosten van het land zijn de selectiekeuzes gemaakt.

Nieuwe spelers inpassen, oude bekenden die weer terug zijn en verder kennismaken met de rest van de groep, het is allemaal achter de rug. We denken klaar te zijn voor de eerste wedstrijden maar dit blijft natuurlijk afwachten. En het is meteen bal want ALO komt naar Amsterdam en dat lijkt een titelkandidaat.

Swift 3 start ook zondag, weer terug op het niveau waar deze ploeg hoort, ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Er staat een sterk team!

De rest van de senioren heeft nog een week vrij. Ook hier verwelkomen we weer oude bekenden, wat fijn dat Casper en Caroline weer terug zijn uit Canada. Swift 4 heeft in ieder geval 2 nieuwe supporters aan de lijn met Yara en Tess (de prachtige dochter van Sandrina en Sander; van harte!).

Voor Swift 5 wordt het hopelijk ook een mooi seizoen, daar gaan we als TC alles aan doen! Fijn dat we op woensdag en vrijdag trainers hebben kunnen vinden. De bezetting van het vijfde blijft wel punt van aandacht. Ook hier wat nieuwe mensen, welkom bij Swift!

Mooi om te melden is dat Swift sinds mensenheugenis weer beschikt over een A1, die zijn ook al flink aan de slag om goed voor de dag te komen. De selecties van de jeugd zijn al eerder gemaakt en dat is altijd een moeilijke puzzel. Dan zijn er altijd teleurstellingen die begrijpelijk zijn. Petje af voor de jeugdcommissie, die deze klus met versterking vanuit de Swift selectie heeft geklaard. We hebben er veel vertrouwen in dat de teams die er nu staan weer een flinke ontwikkeling door kunnen maken. De jeugdwedstrijden starten op 9 september. Heel veel spelplezier voor iedereen!

Wat gaat seizoen 2017/2018 ons brengen? Een druk jaar uiteraard in het teken van ons 100 jarig bestaan. Ons jubileumjaar start met oud en nieuw 2017 – 2018.

Het bestuur moet dit seizoen aan de slag. Waar liggen de successen, de uitdagingen en de ambitie? Zoals hierboven beschreven zijn er mooie ontwikkelingen gaande in de club. Maar we hebben ook zorgen, we blijven kritisch. Er is dringend aanwas nodig in de jongste jeugd. Meer nieuwe kangoeroes en F’jes. We verliezen hier terrein. Meer jeugdtrainers, meer binding, meer werving… Het niveau in de jeugd moet ook omhoog. Gelukkig hebben we Jan bereid gevonden met de trainers aan de slag te gaan met een jeugd TC beleidsplan.

Ook de begroting is erg belangrijk. Financiën bepalen ambitieniveau. Inkomsten uit het Lightfestival gaan wegvallen, de zaalhuren worden hoger, het 100 jarig bestaan kost ook geld.

Wat willen we? Groei natuurlijk. Er is een beleidsplan tot 2020. Maar hoe plooien we onze ambities in de begroting? Wat is er mogelijk? Verhogingen van contributies, prijzen in de kantine, het zorgen voor sponsorinkomsten en andere geldstromen. Kosten voor trainingsaccommodaties, vervoer, kleding, vrijwilligers en materiaal. Waar kunnen we winnen, waar kunnen we besparen?

Zo zijn er veel vragen die ons als bestuur bezig houden. Ik kan nog wel even doorgaan. Nu Ed herstellende is van een operatie (Ed heel veel beterschap!), zijn meer handen achter de bar nodig. En wat te denken van andere vrijwilligersfuncties; er zijn diverse vacatures op cruciale plaatsen in de club, waaronder één in het bestuur. Of de samenwerking met PST en de buurt; altijd een punt van aandacht. Komen er zonnepanelen? Hoe gaan we om met roken en alcohol?

Kortom, het wordt een interessant seizoen.

Hopelijk worden onze zorgen gedeelde uitdagingen. Van ons allemaal. Samen behalen we onze ambities. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Een sportief seizoen gewenst allemaal. Tot ziens langs de lijn!