1 als koploper het jaar uit

Zaterdagavond was een feestelijke avond. Veel reuring in de hal en veel verklede mensen vanwege het kerstfeest dat plaatsvond en wat na de wedstrijd van 1 pas echt los zou barsten. De sfeer zat erin! Swift 1 moest zichzelf dwingen nog even met feesten te wachten en zich volledig te concentreren op de wedstrijd die komen ging tegen Midlandia. Op videobeelden hadden we al gezien dat Midlandia, hoewel ze hekkensluiter zijn, niet te onderschatten valt. Zo zijn de dames handig rond de paal en heeft een aantal heren een zeer zuiver schot. Toch hebben we in de trainingen vooral op de aanval gefocust: deze wedstrijd moesten we aanvallend winnen. Want daar schort het nog wel eens aan: scoren. Absolute scherpte was vereist.

Na het startsignaal bleek dat we dat goed in de oren hadden geknoopt. Hoewel Midlandia na de 1-0 vrij snel op 1-1 kwam, wist Swift vrij snel via de dames op 4-1 te komen. Midlandia kwam op 4-3, waarna Swift de voorsprong begon uit te bouwen naar 8-3. Swift was zuiver en had zin om het publiek een leuke wedstrijd te bezorgen. Het was verdedigend hier en daar nog wel wat onduidelijk, Midlandia had niet bepaald een spel wat gemakkelijk te doorzien was. Een aantal keer werd ook gewoon zonder rebound geschoten en gescoord. Swift moest elkaar dus nog beter coachen en nog beter sluiten. Gelukkig ging het aanvallend op rolletjes en met een comfortabele tussenstand van 16-7 gingen we rusten.

Na rust was het Midlandia die scherper begon met 3 treffers. Nog een stip voor Swift en een afstandschot tegen en de stand was 17-11. Maar daar was Nicole weer, die er in de eerste helft al 4 in had liggen plús een stip mee. Swift begon weer te scoren en na wat ge-heen-en-weer begon Swift met de genadeklap: een stip en 4 afstandschoten op rij brachten de stand op 25-13. Tom benutte nog een mooie doorloopbal en Hans verzilverde de derde stip die Nicole veroorzaakte. Nienke sloot de boel nog af met een mooie onehander, om de stip tegen goed te maken. Einduitslag: 28-15.

De uitslag geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat we als koploper de feestdagen in gaan. De stand is echter nog niet erg geruststellend: Ados en DKC staan slechts één punt achter ons en nipt daaronder staat Dubbel Zes. Het blijft een rare poule. In januari zullen we daarom moeten doorgaan met waar we mee bezig waren: winnen! Laten we punten liggen, dan is de koppositie snel verleden tijd.

8 januari wacht Atalante, de nummer 7 op dit moment.

 

Tot volgend jaar!