2 één helft goed, toch overwining

 • Ik had de eer om deze week weer eens, zoals dat vorig seizoen vaste prik was, een mooi onsamenhangend verslag te schrijven over de trots van Swift.

  Ik heb het natuurlijk over ons tweede team wat als doel heeft dit jaar het mooiste korfbal van de club te spelen.
  Dit keer spelend zonder onze vaste reporter in het veld. Tom was ons ontnomen deze week en speelde bij het eerste als vervanger van Stefan (blessure).Afgelopen week hadden we een redelijk goede voorbereiding gehad. Vrijdag leek het er namelijk op alsof de meeste van ons een enorm drukke werkweek hadden gehad of teveel verdovende middelen hadden gebruikt, waardoor er niet helemaal scherp getraind werd.
  Marwan had een excuus, hij had besloten zijn baard af te scheren. Was hiermee al zijn weerstand verloren en spontaan ziek geworden. Maar ondanks dat hij ziek was, was hij wel aanwezig op de training.We begonnen de zondag om twaalf uur met een lunch bij Franka thuis, georganiseerd door de feestcommissie van het tweede.  Ik zal u even uitleggen dat wij binnen het team allemaal een takenpakket hebben toebedeeld gekregen van Pelle. Zo is er een scoutingscommissie (ScoCo), Vervoercommissie (ReisCo), Feestcommissie (Party&Co) enz. enz. Alleen geen MarCo meer.
  Na de lunch, die overigens uitstekend was en waar Roos ons even heel duidelijk heeft uitgelegd wat het verschil nou is tussen “komende donderdag”, “volgende week donderdag” en “donderdag over een week”, vertrokken we naar de Blauw-Wit hal.

  In de Blauw-Wit hal konden we aanschouwen dat Aad deze keer de shirts niet eerst thuis op hoefde te halen. Ze waren netjes door de teammanager over de reservebank heen gehangen voor een echte professionele benadering van deze korfbalpot.
  Zoals gebruikelijk bij wedstrijden van Blauw-Wit was er geen publiek en konden wij na een korfballeague-achtig lange voorbereiding beginnen aan onze wedstrijd.
  We hadden het publiek al snel stil in de hal, want bij rust stonden we netjes met 5-11 voor, met schotpercentages waar AWDTV en DSC later die avond alleen maar van konden dromen.
  We waren super geconcentreerd en oogde daarom misschien nog niet helemaal tevreden met de stand.
  In de rust is er vooral besproken dat we ook best tevreden mochten zijn met de ruststand en hoe de wedstrijd verliep. We zijn elkaar alleen vergeten te vertellen dat we wel mega scherp door moesten gaan en de wedstrijd nog een half uur duurde.
  De tweede helft begon wel zoals we dat graag wilde maar naarmate de wedstrijd haar einde bereikte verslapten wij in concentratie. Begon Blauw-Wit steeds meer duels te winnen, schoten wat verdwaalde ballen raak en geloofde weer in een goed resultaat.
  Dat we uiteindelijk 21 doelpunten maken, dat is iets waar we blij mee mogen zijn. Maar de twaalf tegendoelpunten de tweede helft is een verbeterpunt.
  Hier komen we vast vrijdag op terug in onze videobespreking.

  Maandag ontvingen we Pelle via de mail de wedstrijdbeelden.
  Conclusies waren:
  – Met een paar glazen wijn op kijkt hij prima weg (Elske en Nicole)
  – Ik kijk deze via mijn beamer de wedstrijd terug, ik zeg wel dat ik dat alleen doe i.v.m. de schotpercentages maar stiekem ligt het aan mijn ogen (Aad)
  – Na een kwartier moest hij uit, Marianne was ontroostbaar haar woorden waren “wij willen dat ook kunnen (lees swift 1)”, zelfs een glas wijn hielp niet meer (Pelle)

  Tijdens het whatsapp overleg over de video en onze wedstrijden is er besloten dat we toch gehoor moeten geven aan onze supporters.
  Houdt de komende weken de webshop in de gaten, er wordt nagedacht over merchandise artikelen voor Swift 2.
  Roos is begonnen met schrijven van een heus Swift 2 lied, op de muziek “dat ben jij” van Marco Borsato, in de wandelgangen hoorde ik een enorme tekstuele verandering “Dat is Swift 2”.
  Promotiefilmpjes in ontwikkeling, u kunt straks 24/7 genieten van het mooiste korfbal van Swift.

  Maar om te voorkomen dat u te horen krijgt “je had er bij moeten zijn”, u kunt dit komende zondag live komen beleven.
  We spelen dan om half drie thuis in Sporthal Oostenburg, en u kunt daarna heerlijk napraten tijdens de wedstrijd van ons eerste die om kwart voor vier spelen.

  Sam bedankt voor het reserve zitten!

  Groetjes en tot komende zondag!Aad