Klein maar fijn

Swift 2 had geen enkele moeite om het tweede team van Haarlem te verslaan: 7-17. De formatie van Pelle had wél moeite om de concentratie zeventig minuten vast te houden. De wedstrijd leek dan ook langzaam dood te bloeden in de tweede helft. Tot onze twee topschutters op de bank – klein maar fijn – werden ingebracht. Sam en Alex scoorden beiden drie keer en brachten leven in de brouwerij.

Zo werd de wedstrijd op een fijne manier afgesloten. In een sterke eerste helft kwamen we onze afspraken goed na en kwam Haarlem er niet aan te pas. Het enige wat eraan scheelde was scherpte in de afronding waardoor er geen overweldigend verschil in doelpunten te zien was. Na de rust werd dat niet veel beter. Pelle bracht daarom al snel de naar het derde team afgevallen Sam in de ploeg, die vastbesloten leek om te laten zien dat hij van meerwaarde kan zijn voor Swift 2. Met die instelling bracht hij het vak van Marwan, Elske en Laura nieuwe inspiratie. Alex – in de ploeg gekomen voor Tom – liet in het laatste kwartier van de wedstrijd zien over een geweldige afronding te beschikken. Hij stuurde zijn tegenstander drie keer volledig het bos in om vervolgens koelbloedig af te ronden. Ook de afgevallen Bianca kwam in de ploeg. Zij verving Franka en deed dat met verve.

De drie sterke invalbeurten lieten zien dat we dit jaar nog sterker zijn geworden in de breedte.

In de volgende twee wedstrijden zullen we zien of we sterk genoeg zijn. Zondag ontvangen we Juliana 2 in eigen huis, een week later reizen we af naar Den Haag om het op te nemen tegen HKV/Ons Eibernest – dat weliswaar over een uitstekend doelsaldo beschikt maar nog enkel tegen ‘de kleintjes’ speelde. Swift 2 maakt een goede start door met acht punten uit vier wedstrijden, maar de komende twee weken worden doorslaggevend in het behalen onze doelstelling. Ik denk dat we goede kans maken om twee keer te winnen, zeker met zo’n sterke bank.

Tom