4 punten in Oud-Gastel

Op een zonovergoten zondag stapte de Swift selectie in de auto om af te reizen naar Oud-Gastel. Daar wachtten op het gras de teams van Juliana. Het tweede begon met een mooie voorsprong, 9-2 is zelfs genoteerd. 2 speelde sterk, zat er verdedigend goed bij en maakte de kansen mooi af. Ze hadden een duidelijke missie. Met een wissel en een kleine dip van Swift kwam Juliana weer in de wedstrijd. De sterk spelende Jelle werd in de tweede helft door een blessure al even sterk vervangen door Marcus. Juliana kwam de tweede helft steeds dichterbij. Swift herpakte zichzelf steeds net op tijd. Anna werd in het spel gebracht voor Roos. Op het einde werd het nog echt even billenknijpen, maar de scheidsrechter floot af bij 14-15. De eerste punten in the pocket. Nu swift 1 nog.
Van Juliana werd nog niet eerder gewonnen. Met zuivere heren en handige dames is het altijd een goeie ploeg. Het waren ook niet perse de punten waar we op rekenden, al zijn ze natuurlijk hard nodig en wilden we absoluut stunten in Oud-Gastel, wie niet? We waren goed voorbereid. De wedstrijd begon lekker en ook wij liepen vroeg uit met een mooie voorsprong. Een zuivere Remmelt was belangrijk, Nienke pakte mooie goals mee en ook was daar Stefan weer die de baas was in de rebound. Juliana besloot ons spel te vertragen door achter te verdedigen, maar daar waren we inmiddels in geoefend door het spelbederf van Conventus vorige week. Juliana kwam terug in de wedstrijd maar kort voor rust kwam Swift toch weer op 4 punten voorsprong door een noodschot van Marianne in de slotseconden voor het rustsignaal. Na rust bouwde Remmelt de score uit naar 6. Helaas stokte de score aan de Swift zijde. Juliana bleef wel scoren en zo werd het nog spannend. In de laatste minuten kwam Juliana gelijk en een punt voor.
Toen braken bloedstollende slotminuten aan. Met een ouderwetse Sjaak van Anna (in de ploeg gekomen voor Franka), die Nienke benutte, kwamen we gelijk. Juliana kwam weer voor. Invaller Rik schoot onder hoge druk de bal erin. Net toen we blij begonnen te worden met één punt, besloot Remmelt de wedstrijd te beslissen. De bal kwam met 15 seconden het vak in. De heer van Remmelt appelleerde voor tijdrekken, en dat liet Remmelt zich geen twee keer zeggen. Met nog 2 seconden op de klok maakte hij de winnende.
Na wat drankjes in het zonnetje met het gezellige Oud-Gastelse publiek, konden we vrolijk huiswaarts.
Volgende week staat voor Swift 2 HKV/Ons Eibernest op het programma (13:00 uur) en voor Swift 1 DKC (14:30).
Bij winst doen beide ploegen ontzettend goede zaken!!