Apeldoorn 1 - Swift 1: 14 - 19

Zonder echt te imponeren behaalde Swift 1 tegen het laaggeplaatste Apeldoorn 2 punten en bleef het aan kop van de ranglijst. Het werd een wedstrijd van werkkorfbal wat echter op een gedegen manier door ons eerste volbracht werd. Maar het kostte eigenlijk veel meer moeite dan verwacht om  Apeldoorn op de knieën te krijgen. De beginfase kenmerkte zich door de vele onderscheppingen door onze verdediging in de passing van Apeldoorn. Dat we na 13 minuten dan toch tegen een 2-0 achterstand moesten aan kijken zegt veel over de moeite die het onze eerste aanval  kostte om in de wedstrijd te komen. Onze 2e aanval had daar veel minder moeite mee en al na enkele minuten had Rick de stand weer gelijk getrokken. De eerste aanval begon nu ook warm te draaien want na de 3-2 maakte Jelle 3-3. Tot 5-4 (doelpunt van Nicole) kon Apeldoorn ons voor blijven maar het  tweede deel van de eerste helft was duidelijk in ons voordeel. Doelpunten van Anniek, Jasper, opnieuw Anniek, Jelle en tenslotte Rick zorgden er voor dat we met een 7-9 voorsprong gingen rusten.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren vervolgens het beste deel van de wedstrijd van Swift 1. In die periode werd de Vorentscheidung bewerkstelligd. 3x Jelle en 2x Silvana zorgden er voor dat Apeldoorn plotseling tegen een achterstand van 6 punten aan moest kijken, een verschil dat via Tom en Rick  bij 11-16 nog steeds grotendeels in tact was. Maar in de laatste 10 minuten ging het ineens weer mis. Het spel werd heel onrustig, er werd op de verkeerde momenten geschoten en dat leidde tot veel balverlies. Apeldoorn zag onverwacht toch nog kans en kwam rap  dichterbij. Drie doelpunten binnen vijf minuten en het was ineens weer spannend. Maar sport blijft een raar spelletje. En korfbal vormt daar op geen uitzondering, want in de laatste paar minuten lukte ineens alles weer. En met drie doelpunten op rij (Rick 2x en Nienke) werd er toch een acceptabel verschil op het scorebord neergezet.

Zoals ik al zei een reguliere overwinning. Het uitspelen van een wedstrijd kost zo nu en dan nog wel  eens moeite maar daar kan nog wel aan gewerkt worden. Wat me vooral opvalt is dat er dan te vaak op verkeerde momenten geschoten wordt. Staan we voor met nog enkele minuten dan zie ik toch nog vaak dat er snel geschoten wordt terwijl balbezit op dat moment de voorkeur zou kunnen genieten. Op het einde hoeft echt niet meer elke bal direct richting korf geschoten te worden. Een extra passje, alleen de echt goede kansen, eerst de rebound goed neerzetten en vooral de passing zuiver houden Gewoon een aantal dingen die juist als het spannend is of als het er om gaat nog wel eens fout willen gaan. Het lijkt mij vooral op die momenten een kwestie van het koppie erbij houden en een tempootje minderen en dan zou het goed moeten komen. Maar buiten deze kleine puntjes doet ons eerste het natuurlijk voortreffelijk als  nieuwkomer in de eerste klasse. Halverwege bovenaan staan, daar konden we aan het begin van deze competitie alleen maar op hopen.

As. Zaterdag de laatste thuiswedstrijd voordat we de zaal ingaan. Op bezoek komt dan die andere promovendus Viko. De laatste paar weken waren hun resultaten ietwat tegenvallend zodat ze na een sterk begin van de competitie nu een klein beetje terug gevallen zijn. Het zal hen er dan ook alles aan gelegen zijn om revanche te nemen voor de 20-24 nederlaag die zij eerder dit seizoen in eigen huis moesten incasseren. Een nederlaag zal betekenen dat hun rol voor de rest van dit seizoen wel zo een beetje uitgespeeld zal zijn. Bij een overwinning doen zij echter weer volop mee in de strijd om de bovenste plaats. Voorwaar dus geen wedstrijd om des keizers baard, maar echt een wedstrijd waar de vonken vanaf zullen vliegen.

Swift 1, succes en tot volgende keer,

Adri