Apeldoorn 2 - Swift 2: 12 - 14

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft bracht ons naar het oosten van het land om daar middenmoter Apeldoorn te bestrijden. Nadat iedereen (inclusief de scheidsrechter) de file in de buurt van Amersfoort had overleefd konden we iets later dan gepland aan de wedstrijd beginnen. Beide ploegen hadden genoeg tijd gehad om lekker ingeschoten te raken en dus duurde het bijna 10 minuten voordat Apeldoorn als eerste de korf wist te doorboren. Niet veel later antwoordde Suzan en stond het weer gelijk. Naar later bleek was dit de  opmaat naar een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. Beide ploegen schuwden het fysieke niet en zo ontspon zich een wedstrijd die er lekker stevig aan toe ging, maar die, mede door de scheids, nooit onsportief werd en nooit ontspoorde. Na de 1-1 nam  ons tweede wel het heft in handen. Hicham met een strafworp en daarna Floor bezorgden het tweede een kleine voorsprong en die werd tot aan de rust gehandhaafd. Doelpunten van Marwan, Floor en Kimberley met een strafworp zorgden bij 3-6 voor het grootste verschil tussen beide ploegen tijdens deze wedstrijd. Maar zoals al gezegd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus kwam Apeldoorn weer in ons spoor bij 5-6. Een strafworp van Hicham en een doelpunt van Marwan pal voor rust zorgden er voor dat we aan het eind van de eerste helft met 6-8 aan de goede kant van de score stonden.

De tweede helft startte Apeldoorn met een lange heer in de rebound en dat leek de wedstrijd op zijn kop te zetten. Deze man heerste onder de korf en Apeldoorn kon daardoor blijven aanvallen en blijven schieten en het kon dan ook niet uitblijven of Apeldoorn trok de stand gelijk. Aanvallend kon ons tweede ook niet echt omgaan met deze heer, die dan ook menig schot in zijn lange armen kon laten neerkomen. Swift 2 raakte hierdoor ietwat van de leg en tot overmaat van ramp kwamen we door een strafworp ook nog met 9-8 achter. Het moment voor coaches Pelle en Stefan om in te grijpen. Mees en Marwan werden van vak gewisseld zodat nu Marwan de lange heer mocht bestrijden. En dat was opnieuw een kantelpunt in deze wedstrijd, maar nu ten faveure van Swift 2, want nadat Youp de 9-9 had binnen geschoten nam ons tweede opnieuw het initiatief. Via Hicham en Kimberley kwamen we weer twee keer op een voorsprong maar even zo vaak maakte Apeldoorn weer gelijk. Doordat Marwan de lange heer goed weg hield bij  de korf en Hicham nu het rebound werk voor zijn rekening nam duurden onze aanvallen veel langer en vanuit deze situatie scoorden Hicham weer met een strafworp, waarna Anna het verschil weer op 2 bracht. Apeldoorn maakte het met de 12-13 toch weer heel spannend, maar een nieuwe strafworp benut door Kimberley een paar minuten voor tijd herstelde de twee punten verschil in het voordeel van Swift 2. Onze aanval met Anna, Floor, Hicham en Marwan waren hierna geroutineerd genoeg om de wedstrijd uit te spelen en Apeldoorn niet al te veel balbezit meer te gunnen. En die paar aanvallen die Apeldoorn nog kreeg te spelen werden weer snel onschadelijk gemaakt door onze verdediging. En zo kwam er na 60 minuten een eind aan een wedstrijd zoals we die dit seizoen nog  niet vaak gezien hebben. Nagenoeg   alle wedstrijden eindigden met veel tegen weinig, dus het was nu ook wel eens leuk om een wedstrijd te zie die tot aan het eind alle kanten op kon. En dus goed om te zien dat ons tweede ook dit soort wedstrijden tot een goed einde weet te brengen. Tevens een wedstrijd waarin de coaches van beide teams konden laten zien dat een coach het verloop van een wedstrijd door middel van wissels wel degelijk kan beïnvloeden.

Ons tweede sluit de eerste seizoenshelft af op een uitstekende tweede plaats. Maar toch ook een tweede plaats met een  vervelende nasmaak, aangezien er weer eens een ploeg in de poule zit die bestaat uit spelers die tot voor  kort op een veel hoger niveau uitkwamen. Uiteraard is dat hun goed recht maar het is wel wrang dat je op die manier nooit eens een stapje hoger kan maken. Want ik denk dat dit Swift 2 een klasse hoger zeker niet zou misstaan. Hopelijk gaat hier in de toekomst nog eens wat in veranderen en gaan dit soort ploegen in een eigen competitie uitkomen, zodat ze teams die graag hogerop willen komen niet in de weg zullen kunnen staan. Meestal interesseert het hen geen biet in welke klasse ze spelen, maar gaat het dit soort teams alleen nog om wedstrijdjes te kunnen spelen. Maar voorlopig  zal dit wel toekomstmuziek blijven en zullen we dit soort teams tegen blijven komen in de reguliere competitie. Het is niet anders.

Volgende week de laatste wedstrijd op het veld thuis tegen Viko. De heenwedstrijd eindigde destijds in een grote overwinning voor ons tweede, maar dat wil niet zeggen dat dat nu ook het geval zal zijn. Als jullie echter de concentratie op kunnen brengen en gewoon doen wat jullie moeten doen dan zouden beide punten in Amsterdam moeten kunnen blijven

Succes zaterdag en tot volgende keer,

Adri.