Billen knijpen

Zondag stonden de wedstrijden van Swift 1 en 2 tegen Haarlem op het programma. Haarlem 1 en Swift 1 stonden bij aanvang van de wedstrijd gelijk in puntenaantal. Om bovenin mee te kunnen blijven draaien was het zaak voor de hoofdmacht dat er gewonnen werd van Haarlem. Na een studie van de wedstrijd van Haarlem tegen OKV leek Haarlem een ploeg waar ook van gewonnen kon en moest worden.

De aanloop naar de wedstrijd was niet optimaal. Na een mri bleek dat Anna scheurtjes in haar  meniscus heeft. Na al een forse blessureperiode een enorme domper voor haar en voor het team. Ook Jelle bleek niet fit genoeg om 2 keer te trainen en bleef langs de lijn. Dat betekende een vakwissel voor Jasper en Marcus speelde op zijn plek. Nicole vult de plek van Anna in. Na nog maar één keer in de echte basisopstelling te hebben gespeeld, zou dit voor Swift geen probleem hoeven zijn.

Dit bleek toch even anders in de wedstrijd. Swift begon aardig aan de wedstrijd. Errol opende de score met een mooie doorloopbal. Haarlem maakte via de heer van Marcus gelijk, maar na enkele seconden gaf Marcus hem een koekje van eigen deeg. Zo liep het wat gelijk op en worden er nog best wat doelpunten gemaakt. Haarlem scoorde voornamelijk via 2 heren. Swift haalde wel eens de voorsprong van 2, maar echt lekker los kwamen we niet. Met rust stond het 9-11.

In de rust maakte we een paar afspraken met elkaar om snel op voorsprong te komen. Haarlem had duidelijk zwakke plekken die uitgespeeld moesten worden. Verdedigend was vooral de heer van Marcus degene die in de gaten gehouden moest worden. Franka kwam voor Nicole in de ploeg.

Maar het lukte Swift niet om de voorsprong te pakken. Kansen, hoe open ook, werden gemist. In plaats van de wedstrijd op slot te gooien, lieten we Haarlem gelijk komen. We konden elkaar niet goed meer vinden, er werd te weinig gelopen. En dat is lastig op een groot veld. Maar, zo goed en zo kwaad als het ging, bleef Swift vechten. Tom kwam in de ploeg voor Jasper en zorgde nog voor wat felheid. Remmelt kwam voor Marcus in de ploeg om zijn heer in zijn neus te zitten. Nicole viel in voor Maite om met aanvallende acties nog wat pit te brengen. Na de 15-15 leek Swift zich te bedenken dat ze hier niet gekomen waren om te verliezen. Met nog 4 minuten op de klok scoorde Swift de 15-16. Na een snelle onderschepping in de verdediging, wist Swift met een aanval waar geen einde aan leek te komen het spel slim uit te spelen. Haarlem kreeg de bal nog één keer, maar ook die aanval duurde maar kort. Swift sleept de punten in een niet al te beste wedstrijd binnen met 15-16.

Een flauwe reporter zou zeggen dat Swift ‘de tweede helft heeft verloren’. Maar die woorden neemt uw verslaggever niet in de mond. Hoewel we geen moment achter hebben gestaan, was het wel een groot deel van de wedstrijd billen knijpen.

Volgende week hebben we de kans om te laten zien dat we de tweede plek die nu is veroverd op doelsaldo, ook echt hebben verdiend. En dat we van plan zijn om het ALO op de eerste plek flink moeilijk te maken. Dan komt Juliana op bezoek in Amsterdam, een van de andere 3 ploegen die op 6 punten staat in het klassement. We kunnen ieders support goed gebruiken… Hopelijk tot zondag!