De perfecte afsluiting

Op een herfstige maar warme zondagmiddag, waarin bladeren zo rood als de baard van Simon naar beneden dwarrelden, reisde Swift 2 vol goede moed af naar het bijna Belgische Veldhoven. Het werd een perfecte afsluiting van de eerste veldhelft: SDO 3 werd met ruime cijfers verslagen (18-24) en er werd heerlijk geluncht bij Klijn Kooke.

Na twee nederlagen op rij tegen concurrenten Juliana 2 en HKV/Ons Eibernest 4 was het goed om weer eens overtuigend te winnen en te laten zien waartoe we in staat zijn. SDO is geen slechte ploeg. Ondanks dat wij aanvallend erg op dreef waren, lukte het ons niet om de tegenstander van het scoren te houden en een groter gat dan zes punten te slaan.

Na blessuregevallen van Britte (hersenschudding) en Laura (enkelblessure) werd deze week Silke klaargestoomd om de plek in het vak van Jan, Marcus en Franka in te vullen. Woensdag was het nog even wennen aan de nieuwe spelers en het nieuwe spel, maar Silke heeft laten zien dat ze zich razendsnel aanpast: de vier doelpunten tegen SDO zijn daar bewijs van.

In het andere vak toonde Remmelt weer wat een goede korfballer hij is. Liefst acht keer wist hij te scoren, zonder zelfzuchtig te worden. Meer dan eens liet hij een vakgenoot scoren door goed te passen.

Waar trainer Pelle in eerste instantie nog wat gepikeerd was door het hoge aantal tegendoelpunten (twaalf in de tweede helft), maakte die kritische houding tijdens de terugweg al plaats voor een positiever gevoel: ,,We hebben 24 doelpunten gemaakt, dat is harstikke goed. Wat maakt het dan uit dat je wat tegendoelpunten incasseert?’’

We nemen dit goede gevoel mee naar de zaalcompetitie, waar we weer hoge ogen willen gooien. En in de veldcompetitie zijn we – ondanks de verliespartijen tegen Juliana en HKV niet kansloos voor promotie naar de eerste klasse. Wat eerst komt is een loodzware voorbereiding op de zaalcompetitie. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook mentaal. De selectie ligt weer open en zeker de heren krijgen het zwaar met concurrenten als Simon en Alex die op de deur kloppen.

Wordt vervolgd…

Tom