Een thriller in Oostenburg, Swift 2 - KIOS 2: 17-16

Afgelopen zaterdag stond er voor het tweede een belangrijke wedstrijd op het programma tegen KIOS 2. Een wedstrijd waarbij we de vorige keer totaal niet in de wedstrijd zaten en dus getergd waren om deze wedstrijd te winnen en uitzicht te houden op de bovenste plek. Het team was goed geanalyseerd en we wisten dat we vooral de veel scorende dames moesten proberen te stoppen. De voorbereiding was niet ideaal met 2 geblesseerden Pi en Sam, 1 zieke Stefan en Mees die we moesten afstaan aan het eerste. Dit zorgde ervoor dat trainster coach Marianne flink moest puzzelen om de trainingen te vullen maar ook om 8 fitte mensen te kunnen opstellen. Dit lukte met Otto in de basis en Pelle, Remmelt en Nicole als reserves op de bank. Welke een belangrijke rol in de wedstrijd zouden gaan spelen.

Kios liet gelijk zien hier te zijn gekomen voor de punten en stond al snel op een 0-2 voorsprong. Waarbij wij steeds in de achtervolging moesten maar geen grip kregen op de wedstrijd. Al snel moest Hicham helaas het veld verlaten maar gelukkig verving Remmelt hem uitstekend. Er werd vanuit beide kanten veel druk gegeven en wanneer één van de twee hierin verzaakte werd daar snel en goed gebruik van gemaakt. Dit mede door op de juiste momenten weg te trekken bij de korf. Zo tekende de zeer sterk spelende Lil aan voor de 7-9 waarbij haar dame iets te veel risico nam in het voorverdedigen en Lil dit slim af wist te troeven. De druk van KIOS zorgde dit dat we niet altijd in ons gewenste spelletje konden/wilden spelen en er toch statischer een aangeef kwam met soms eerste schoten en weinig beweging. Na nog 2 kansen achter de korf van beide teams werd er gerust met een stand van 8-9.

Pelle op de plek van Otto want die had nog een belangrijke wedstrijd staan maar dan in de vorm van het coachen. KIOS maakte hier gelijk gebruik van het niet ingespeelde vak en scoorde met een ingestudeerd balletje de 8-10. Waarna Remmelt gelijk antwoorde met een mooie doorloper. KIOS wist bij vlagen goede keuzes te maken en zo ook bij een vrije bal de scherpst schietende dame vrij achter de korf neer te zetten (9-11). Gelukkig waren ze bij de strafworpen iets minder scherp. Onze aanvallen liepen stroever en de verdediging kon de 10-13 niet voorkomen. Lil liet weer van zich horen door onder grote druk bij een vrije bal de 11-13 binnen te gooien. We gingen slimmer spelen en zorgde ervoor dat de boomlange heer minder onder de korf kwam te staan zodat Marjolein en Marwan konden uitdelen vanuit de korf (12-13 AJ). Britte voerde haar taak uitstekend uit en mocht de bal nadat deze door de korf ging uitnemen doordat deze goed verdedigd werd. 2 minuten later mocht dit weer waarbij KIOS de scherpte aan het verliezen was. Marwan tekende gelijk aan voor de 13-13 en we kwamen beter in ons eigen spelletje. Nicole er aanvallend in voor Britte waarbij er in het vak veel herhaald kon worden door het goede reboundwerk. Ook Otto kwam het veld weer in voor Pelle. Nicole zorgde voor veel dreiging naar binnen waardoor Lil zich achter de korf vrij kon spelen om zo de eerste voorsprong van de wedstrijd op het scorebord kon zetten (14-13!). Weer Nicole maar dan zelf voor de 15-13. Ze mocht even gaan zitten bij de vakwissel om er vervolgens na een tactische wissel van KIOS er zelf met een tactische wissel in te komen. De scherpte verslapte soms even waardoor KIOS via een vrije bal de 15-14 maakte. AJ koelbloedig met de 16-14 en het verlossende schot van Remmelt zorgde voor de 17-14. In de pocket zou je denken met nog 1 minuut te spelen en ik lijk voor het eerst in de wedstrijd een beetje rustig op de bank te zitten, maar KIOS laat nog even zien wat het kan en komt tot 17-16 waarna de scheids gelukkig affluit.

Een zeer spannende wedstrijd waarbij er met vlagen goed gespeeld werd en we hebben laten zien waarom we bovenin aan het meedraaien zijn. Na deze overwinning zijn we een plekje gestegen en kunnen we aankomende zaterdag tegen Velocitas gaan strijden om de eerste plaats. De wedstrijd begint om 18:15 in sporthal Oostenburg. Zien we jullie daar?

Sam