Eerste verliespartij voor Swift 2

Op zaterdag 15 oktober stond de kraker tegen Exakwa 2 op het programma voor Swift 2. Dit was de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2, en dus de wedstrijd dat het moest gebeuren. Er werd met veel vertrouwen toegeleefd naar deze wedstrijd, omdat de voorgaande wedstrijden allemaal winnend werden afgesloten. Swift speelde daarin als een hecht collectief dat bleef strijden tot het einde. Met die insteek werden alle mogelijke punten binnengehaald. Met Jesse heeft Swift verder een ex-Exakwaan in de linies, die vooraf dan ook de nodige tactische inzichten verschafte. Afgaand op zijn analyse mochten we geen van de tegenstanders vrij laten schieten.  

Tijdens de wedstrijd mocht dit alles niet baten. Swift liet zich de kaas van het brood eten en stond binnen een mum van tijd op een ruime achterstand. De scheidsrechter stond veel fysiek contact toe, waar Exakwa simpelweg het meest adequaat mee omging. Met stevige druk werd het baltempo van Swift laag gehouden. Dat resulteerde in een partij korfbal die voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijker had kunnen zijn. Of, zoals immer kritische vader Flipse het verwoordde: “Het was een ongelooflijke zaadpartij.”

Desondanks liet Swift bij vlagen zien waar het toe in staat is. Met name in de eerste vijf minuten na rust en de slotfase werd er gescoord, waardoor Swift Exakwa op een gegeven moment tot 1 punt naderde. Helaas kon Swift de positieve resultaten van de afgelopen weken geen vervolg geven met deze oplevingen.

Een grondige bestudering van het zaalprogramma leert echter dat er op 19 november de gelegenheid is om deze collectieve off-day te corrigeren. Dan speelt Swift namelijk opnieuw tegen Exakwa, zij het dan in een oefenwedstrijd in de zaal. Eerder al heeft Swift 2 de kans om het chagrijn van zich af te spelen. Aankomende zaterdag 22 oktober staat namelijk de uitwedstrijd tegen HKC 3 op het programma. Om 12.30 treden we aan in Utrecht om ons te revancheren.

Graag tot dan!

Swift 2