Hamburgers én punten voor Swift 2

Zaterdag 1 oktober was de dag van de openingsbarbeque bij Swift. Voordat daarmee kon worden aangevangen, moest de sappige (namaak-)hamburger nog wel even verdiend worden. Swift 2 speelde namelijk eerst een wedstrijd tegen Telstar/Schoonderbeek. Dat beloofde voorafgaand geen doelpuntrijke wedstrijd te worden, aangezien Telstar in zijn eerste drie wedstrijden slechts 26 doelpunten maakte, maar er ook slechts 20 incasseerde. Met die trend werd gebroken: Swift zegevierde met 15-12.

De eerste helft kenmerkte zich door passfouten van de bezoekers, waardoor Swift in het zadel werd geholpen. Daarnaast werd de toon meteen gezet door Suus. Zij had er 27 seconden voor nodig om haar terugkeer te bekronen met een doelpunt. Daarna leidde collectief en gedisciplineerd verdedigen door Swift ertoe dat Telstar weinig aan aanvallen toekwam. De bal bereikte vaker niet dan wel ons verdedigende vak. Als dat onverhoopt toch gebeurde, werd de bal na één schot alweer terugveroverd. Op die manier kon Swift geduldig de voorsprong uitbouwen. Uiteindelijk kwam Telstar iets beter in de wedstrijd, waar Swift misschien meer had kunnen scoren. Dat leverde een 8-5 ruststand op.

Na de onderbreking was er de thuisploeg vooral veel aan gelegen om het niet spannend te laten worden. Aangezien er keurig een ruime voorsprong werd gehandhaafd, lukte dat ook. De doelpunten die dat bewerkstelligden vielen wel steeds op de juiste momenten. Iedere keer dat Telstar in de buurt dreigde te komen, scoorde Swift. De wedstrijd was wel gespeeld toen Sam nummer 12 en 13 van de middag in het spreekwoordelijke netje legde. Daarvoor en daarna deed ook invaller Nicole nog twee duiten in het zakje, waarna Albert-Jan de 15 completeerde met een soepele omdraaibal.

Deze wedstrijd toont aan dat Swift niemand hoeft te vrezen, zolang het gedisciplineerd blijft spelen. Er wordt dan ook vol vertrouwen toegeleefd naar de clash met MIA volgende week. Deze ploeg verloor zijn afgelopen twee wedstrijden met één doelpunt verschil, en zal dus willen winnen volgende week. Tegelijkertijd wordt met een schuin oog Exakwa in de gaten gehouden. De ploeg uit Lelystad won met slechts 15-13 van NOVA, dat vorige week met 19-6 werd opgerold in Amsterdam. Exakwa is op dit moment de grootste concurrent, aangezien het ook al zijn wedstrijden heeft gewonnen. Het gat met de nummer 3 bedraagt na 4 wedstrijden al 4 punten.

We nodigen u graag uit om volgende week te komen kijken! De aftrap is dan om 14.00 uur in Amersfoort.