Hoofdpijn van onnodige nederlaag

Een slechte eerste helft werd Swift 2 noodlottig tegen Juliana: 11-14 verlies. De ploeg van trainer Pelle kwam na rust sterk uit de startblokken, maar miste de scherpte in de afronding die nodig was om de wedstrijd te winnen.

Na afloop werd er in de kantine dan ook niet lang stilgestaan bij het resultaat; het ging vooral over de uitgevallen Britte. Na een elleboog tegen haar hoofd moest ze  – ondersteund door twee man – het veld verlaten. In het verleden liep Britte tijdens het korfballen al de nodige hersenschuddingen op, dus het was niet lang raden naar wat er nu aan de hand was. Na wat testjes in het ziekenhuis bleek dat ze de lichte variant had opgelopen.

Voorlopig zal Britte rustig aan moeten doen, al bracht dit sportnieuws toch hoop op een vlug herstel: http://www.voetbal-nu.nl/websites/voetbalprimeur/wonderbaarlijk-herstel-de-ligt-op-het-einde-had-ik-wel-pijn-aan-mijn-hoofd/

 

De comeback die uitbleef

Zoals hierboven al vermeld deed een slechte eerste helft  Swift de das om. Er werd niet scherp gestart, zat weinig vernuft in het aanvallende spel en verdedigend werd er niet geleerd van de fouten. Juliana profiteerde vakkundig en zorgde ervoor dat wij zwaar gefrustreerd de bestuurskamer opzochten in de rust.

Pelle somde in alle kalmte op wat er aan mankeerde: we kwamen onze afspraken niet na, waren niet helemaal wakker op sommige momenten. Het duurde niet lang voor de ploeg zijn rust had overgenomen.

Met die rust in het hoofd ging het in de tweede helft een stuk beter. Wij hadden het betere van het spel, maar Juliana had een voorsprong van vier doelpunten. Met traag en veilig aanvalsspel lukte het de tegenstander om ons niet in ons ritme te laten komen. Eenmaal in de aanval kwamen we tot een hoop kansen, maar, om Pelle te quoten: ‘Helaas was onze afronding niet goed genoeg om de boel nog recht te zetten. ‘

Ook invallers Alex, Judith en Simon – die zijn Swift-debuut maakte – konden het tij niet meer keren.

Volgende week is in eigen huis HKV/Ons Eibernest de tegenstander. Na hun gelijkspel van vorige week tegen KZ staat die ploeg nu tweede, met één punt meer dan Swift. Het is dus zaak om dit keer wel de hele wedstrijd scherp te zijn en de achtervolging op Juliana in te zetten. Dan kunnen we ons na de zaalcompetitie in Oud-Gastel revancheren en de koppositie terugpakken.

Tom