Maandagavond kopje-groene-thee overpeinzing: Swift 2 - Blauw Wit 5

Ons 2de stond na drie gespeelde wedstrijden op een magere twee punten. Zondagmiddag mochten we opkomen tegen Blauw Wit 5. Altijd spannend want met pech sta je tegen een veteraan met league-ervaring. Overigens bleek later die dag dat league-ervaring geen doorslaggevend feit hoeft te zijn. 
 
Woensdag en vrijdag werd ijverig getraind. Tijdens de voorbereidingen werd serieus ingegaan op de doelstellingen van Swift 2. Wat willen we bereiken en hoe willen we als team hier vorm aan geven? Dat we de uitdaging aangingen bleek uit een stevig partijtje tegen het 1ste, laat op de vrijdagavond (stand Pelle?). Om verder te wennen aan de nieuwe opstelling werd vrijdag de 3de helft aardig opgerekt (als sluitstuk een zeker agavesapje met citroen en zout..).
 
Zondag, matchday. Voorbespreking en inschieten gingen lekker vlot. We hebben er vertrouwen in, en zin in. Met pit lopen we warm en schieten we uit de startblokken. Marwan opent de score, 1-0. Beide vakken benutten kansen en pas bij 4-0 scoort de tegenstander. Na 6-1 scoort BW achtereenvolgens vijfmaal(!). Alex krijgt er 1 tegen en scoort er 1, daarna Simon 1 tegen en het blijft nek aan nek terwijl BW aansluit met 9-9. Twee goaltjes erbij door het het vak van Laura, Roos, Alex en Simon waarna Remmelt het scoren over pakt. 
 
13-9 rust.
 
In het vak van Elske, Britte, Marwan en Remmelt wordt verdedigend dicht gehouden. Slechts twee tegengoals in de 2de helft. BW is uitgespeeld en Swift zint erop sterk de wedstrijd uit te spelen. Ook de 2de helft wint Swift met 12-7 tegen BW die geen troef kan spelen.
 
Eindstand 25-16. Op naar de aanstaande thuiswedstrijden, aanstaande zondag tegen Haarlem 2 en Haarlem 1.

Sportieve groet,
Simon