Nederlaag voor Swift 2 bij KIOS

Afgelopen zaterdag werd de decembermaand ingeluid met een uitwedstrijd bij KIOS. De gastheren hadden hun eerste partij met 13-23 gewonnen van Velocitas. Ook Swift had natuurlijk gezegevierd tijdens de eerste speelronde en ging daardoor met een goed gevoel de wedstrijd in. Vooraf waren we gewaarschuwd dat KIOS niet in het spel mocht komen, omdat het een jonge ploeg heeft en, eenmaal in de flow, gemakkelijk tot scoren komt. Slim spelen was het devies. 

Daarvan was op het veld weinig terug te zien. Er werden veel verdedigende fouten gemaakt, wat de voornaamste bron van Nieuw-Vennepse doelpunten was. Aan de andere kant werd er een stortvloed aan kansen gecreëerd, maar Swift slaagde er maar niet in die om te zetten in doelpunten. Daardoor zaten we vrijwel de hele wedstrijd aan de verkeerde kant van de score. 

Na de rust werd de inhaalrace ingezet. 9-5 werd binnen een mum van tijd 9-7. Omdat ook KIOS bleef scoren duurde het nog even voordat de stand gelijk werd getrokken: 13-13. Swift kon het momentum echter niet vasthouden. Daardoor trok KIOS uiteindelijk de wedstrijd over de streep: 16-13. 

Door de verliespartij moet Swift pas op de plaats maken. Er staan nu vier ploegen op een gedeelde derde plek met 2 punten uit 2 wedstrijden, waar wij er één van zijn. Atlantis heeft een puntje meer en KIOS heeft als enige de perfecte score. Dat betekent dat er nog geen man overboord is na één tegenslag. Volgende week wacht de kans op eerherstel met een wedstrijd tegen Velocitas. Dat won afgelopen zaterdag met 17-23 van hekkensluiter HKC. De wedstrijd begint om 15.40 uur in Leiderdorp. 

We zien u daar!