Opnieuw spanning in Oostenburg bij Swift 2

Zaterdag 18 februari was de dag dat het moest gebeuren voor Swift 2. Of althans, een van de dagen. De wedstrijd tegen Velocitas was namelijk ‘de eerste van vijf finales’. Door een winstreeks van 4 wedstrijden had – en heeft – swift het kampioenschap helemaal in eigen hand. Omdat er met een achterstand van 1 punt op Velocitas gestart werd aan de wedstrijd, was een overwinning noodzakelijk.
 
Dat sprake was van enige nervositeit, bleek uit het aantal gemiste kansen in de openingsfase. Swift klapte er meteen vol op en blufte Velocitas daarmee af, maar de rust om de daarmee gepaard gaande kansen af te maken ontbrak. Aan de andere kant werd na een intens begin wel gescoord, waardoor Velocitas op 0-2 kwam. Gelukkig had het andere vak – en ook de scheidsrechter – het vizier wel op scherp staan. Door twee strafworpen van A-J kwam Swift terug tot 2-2. In het vervolg van de eerste helft lukte het Swift maar niet om los te komen in de score. Aan de andere kant had de schade ook groter uit kunnen vallen, getuige het aantal strafworpen dat door Velocitas gemist werd. Er werd daarom gerust met 6-6.
 
In de rust was de conclusie dat we vooral bij de aanvallende rebound meer duelkracht moesten tonen. Verdedigend stond het op zich goed, ondanks een aantal schoonheidsfoutjes die resulteerden in vrije ballen of stippen tegen. Desondanks bleef het een probleem om de korf te vinden. Dat lukte Velocitas iets beter, waardoor Swift zich halverwege de tweede helft geconfronteerd zag met een 9-11 tussenstand. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, dus moest er iets veranderen. Die ommekeer kwam er dankzij Hicham. Eerst trok hij eigenhandig de stand gelijk, om even later bij een 12-12 tussenstand met een tweede paar doelpunten de voorsprong te creëren én uit te bouwen. Velocitas kwam vervolgens nog wel terug tot 14-13, maar tijd voor meer was er niet meer. Swift trok de punten daarmee over de streep. 
 
Door de winstpartij wipt Swift over Velocitas heen en staat het nu 1 punt los. Als de resterende 4 wedstrijden gewonnen worden, dan is het kampioenschap dus een feit! De eerste van die wedstrijden is op zaterdag 11 maart, uit bij OVVO. 
 
We zien u graag langs de lijn in Maarssen. 
 
Swift 2