Promotiewedstrijd Swift 3: komt u ons aanmoedigen?

Wie denkt dat er aankomende zondag niets spannends meer te beleven is in Oostenburg, heeft het mis. Er staan namelijk nog twee interessante duels op het spel, namelijk de kampioenswedstrijd van Swift 5 en de promotiewedstrijd van Swift 3!

We kunnen ons voorstellen dat u de prestaties van Swift 3 misschien niet wekelijks op de voet hebt gevolgd, of dat u misschien helemaal niet weet wie er allemaal spelen in dit gezellige team. Daarom hierbij enkele statistieken en gegevens over het afgelopen zaalseizoen van Swift 3. Hopelijk maken we u enthousiast en zien we u zondag langs de lijn!

Over Swift 3

Swift 3 zou wel beschreven kunnen worden als een ‘gemêleerd’ gezelschap: een mix van (letterlijk) oud-selectie spelers (zowel afvallers als mensen die bewust kiezen voor wat minder verplichtingen), maar ook spelers die (nog) nooit in de selectie gespeeld hebben en misschien wel aanstormende talenten zijn. Ook de leeftijdsrange loopt sterk uiteen; wist u bijvoorbeeld dat ons jongste teamlid (meer dan) twee keer zo jong is dan ons oudste teamlid? Daarnaast kan het fanatisme per speler uiteenlopen: de één kent het programma al uit zijn hoofd voordat dit überhaupt op Sportlinked staat, terwijl de ander er pas op zondagochtend achter komt wie de tegenstander is. Ondanks deze verschillen is Swift 3 een hecht team en hebben we vooral veel plezier, zowel in de eerste & tweede als in de derde helft. Swift 3 heeft helaas geen vaste coach, maar wel heeft een aantal personen zich afgelopen zaalseizoen ingezet flexibele vaste trainer/coach, zoals Errol, Edwin, Hicham en Stefan, maar met name Marianne en Pelle. Wij willen hen allemaal alvast heel erg bedanken hiervoor!

Voorbeschouwing van zondag

Na een wat matige eerste helft van het veldseizoen, begon Swift 3 ambitieus aan het zaalseizoen. Na de mooie zege in de eerste poulewedstrijd (tegen Die Haghe nog wel!) werd zelfs voorzichtig gesproken over kampioenschap. Ook de daarop volgende wedstrijden tegen Refleks en Sporting Trigon werden gewonnen, maar helaas bleef er een puntje liggen in Amsterdam West en werden later ook twee wedstrijden op rij verloren in Den Haag. Met name de wedstrijd tegen koploper (en momenteel kampioen) ALO was een dieptepunt voor Swift 3. Er werd ruim verloren door slap en onscherp spel. Misschien had dit (deels) te maken met het feit dat veel vaste spelers afwezig waren of niet hadden getraind; dat zijn dan toch de nadelen van wat vrijblijvender trainen. Toch wist Swift 3 zich weer te herpakken, en werd de rest van de wedstrijden van het tweede deel zaalseizoen gewonnen. Omdat ALO dit ook deed en daarmee het kampioenschap in eigen handen hield, kan Swift 3 helaas geen kampioen meer worden. Maar het kan, met nu 17 punten uit 11 wedstrijden, nog wel bij de beste 9 tweede teams van alle derde klassen komen. En dat zou betekenen dat Swift 3 alsnog kan promoveren naar de tweede klasse! Hiervoor moet er zondag wel gewonnen worden. De return tegen ALO 3 staat op het programma; geen makkelijke tegenstander dus. Of is ALO zijn scherpte verloren nu het al kampioen is, en laten zij de beste spelers thuis? U kunt het zondag komen aanschouwen: om 13:20 start de wedstrijd. En intussen traint Swift 3 deze week serieuzer dan ooit tevoren (we waren dinsdag zelfs compleet en er werd een (video)-analyse gedaan!), en gaan we er zondag alles aan doen om te winnen. We hopen dat u ons komt aanmoedigen!