Rapid 1 - Swift 1: 13 – 18

Na een korfbalvrije periode van twee weken begon Swift 1 zaterdag aan de laatste serie van 4 wedstrijden waarmee de zaalcompetitie dit jaar wordt afgesloten. Een belangrijke serie aangezien ons eerste in deze periode het eerste klasseschap veilig dient te stellen. En de eerste wedstrijd van dit vierluik bracht ons naar het Kennemer topsportcentrum in Haarlem alwaar de groenwitte brigade van Rapid op ons stond te wachten. Een ploeg die dit jaar duidelijk een maatje te klein is gebleken voor deze klasse. Rapid bungelt eigenlijk met 1 puntje een beetje troosteloos onderaan de ranglijst en zou bij verlies vandaag nagenoeg zeker naar een klasse lager degraderen. Het was voor Swift 1 vandaag dus zaak om zich niet te laten verrassen en om de broodnodige twee punten mee richting Amsterdam te nemen.

Het werd een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten. Rapid trok werkelijk alle registers open en ging daarbij tot het uiterste om nu eens een keer het zoet der overwinning te mogen proeven. Daarbij ging men regelmatig ietwat over de schreef en werd het fysiek totaal niet geschuwd. Nu kunnen de onzen daar ook wel wat van en dus werd het een stevig potje korfbal. En ondanks de vele overtredingen en het vele gooi en smijtwerk werd het onderling nooit onvriendelijk. Van beide kanten werd de fysieke strijd volledig geaccepteerd. De scheids had dan ook zijn handen vol aan dit potje en deelde alleen al in de eerste helft 11 of 12 strafworpen uit. Gelukkig bleven de onzen redelijk koel onder al dit strijdgeweld en nadat men eenmaal door had dat er deze wedstrijd meer gevraagd werd dan alleen een lekker wedstrijdje spelen, pakte Swift 1 langzaamaan het initiatief en begon men afstand te nemen van Rapid. Maar voor het zover was kwamen we eerst met 2-0 achter. Hierna begon het allemaal te draaien en zodoende scoorden we 4x op rij en werd de stand naar ons voordeel omgedraaid. Rapid wist vervolgens nog wel enige tijd aan te haken kwam bij 4-4 en 6-6 weer op gelijke hoogte en pakte zelfs ook nog de 7-6 voorsprong, maar toen was het wel welletjes en werd Rapid op ruime achterstand gezet wat leidde tot een 7-11 ruststand in ons voordeel. En het helpt dan vooral dat in tegenstelling tot Rapid wij alle strafworpen (6 in totaal deze eerste helft) wisten te benutten, waarbij Anniek (2x), Kimberley en Silvana de gedachte dat dames geen strafworpen kunnen nemen logenstraften. Ook Mees deed hier vrolijk aan mee met 2 rake stippen. Tussendoor viel er ook nog wel eens een gewoon doelpunt en daarvoor tekenden Jasper (2x), Mees, Hessel en Silvana. Kortom geen uitgesproken topschutters vandaag maar goals uit veler handen.

De tweede helft werd het qua strafworpen allemaal wat rustiger. Ons eerste liet zich ook nu niet van de wijs brengen en de overwinning kwam dan ook geen moment meer in gevaar. Er werd telkens op de juiste momenten gescoord en zo bleef het verschil met Rapid intact. De hele tweede helft schommelde het verschil tussen de 3 en de 5 doelpunten en je zag dan ook langzaam het vertrouwen van Rapid op een goed resultaat weg zakken. Swift bleef rustig zijn kansjes zoeken, gooide er onderwijl nog 7 in en trok op die wijze de wedstrijd uiteindelijk redelijk makkelijk over de streep. Al met al een wedstrijd waarin goed korfbal heel moeilijk was maar waarin de ploeg vooral mentaal goed op de been bleef.

Twee belangrijke punten rijker en weer, mede gezien de overige uitslagen in de poule, terug op de 4e plek in de rangschikking. Eén puntje achter plek 3, 2 punten voor op plek 7. En dus is in deze poule nog van alles mogelijk betreffende de 2e degradatieplek. De kampioen en de 1e degradant zijn wel duidelijk, Refleks is ook wel klaar voor dit seizoen (5 punten achter Velocitas, 6 punten voor Kios) maar door de overige ploegen moet er nog volop gestreden worden. Te beginnen voor Swift met as. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Refleks. Daartegen heeft de ploeg nog wel iets recht te zetten want de uitwedstrijd werd enkele maanden geleden kansloos verloren en hadden wij een volslagen offday met slechts 7 doelpunten onzerzijds. Dus ik reken op een stevige revanche. Veel succes en tot volgende keer.

Adri