Regel nummer 6 bezorgt Swift 3 de overwinning in Alkmaar

Swift 3 speelt dit jaar in een nieuwe samenstelling met spelers van het vorige Swift 3 aangevuld en nieuwe aanwinsten van buitenaf of van andere teams. Bij elkaar een hele hoop verschillende kwaliteiten en veel potentie. Toch is het met zo’n nieuwe team ook nog erg zoeken naar de juiste samenstellingen en naar wat je van elkaar kan verwachten in het veld. De afgelopen weken werden er dan ook wisselende resultaten behaald, waardoor Swift op de 4e plek van de ranglijst te vinden was. Toch zijn we ervan overtuigd dat een op elkaar ingespeeld Swift 3 ook van de teams bovenin zou kunnen winnen en deze zaterdag was een mooie dag om dat te bewijzen. Bij winst zouden we DSO voorbij gaan op de ranglijst.

Terwijl we richting Alkmaar reden, kwam de regen steeds harder uit de lucht vallen. Met frisse tegenzin kwamen wij dan ook aan bij DSO. Er werd zelfs nog even geopperd of we de punten niet beter konden verdelen met een potje tafelvoetbal. Coach Errol kon er niet bij zijn en daarom nam de lichtgeblesseerde Rik de coaching op zich. In de kleedkamer begon hij met een motiverend praatje. Vorige week werd er moeizaam gewonnen omdat we ons in de eerste helft niet aan regel nummer 6 hielden. Pas in de tweede helft kwam regel nummer 6 terug in ons spel en bogen we een 6 punten achterstand bij rust om naar het winnende doelpunt 20 seconden voor tijd. Vandaag zouden we vanaf het eerste moment moeten starten met regel nummer 6 en zo de overwinning naar ons toeslepen.

De regen kwam nog steeds met bakken uit de hemel vallen. Iedereen bleef zo lang mogelijk droog in de dug-out staan, liep zich nog snel een beetje warm en schoot nog een balletje voor de wedstrijd begon. DSO had een lange heer mee en we stelden zo op dat onze eigen lange Simon daar tegen stond. Simon heeft denk ik nog nooit eerder zo klein geleken. Samen met zijn vakgenoten Jesse, Jannet en Janiek vormde hij de eerste verdediging, terwijl Marco, Remmelt, Caroline en Evaline de eerste aanval vormden. Marjolijn, Milo en ik zaten warm en droog in de dug-out en Rik stond gewapend met paraplu langs de kant te coachen.

De eerste minuten verliepen voor beide ploegen moeizaam. De regen en de gladde, natte bal zorgde voor veel korte aanvallen en een spel dat snel op en neer ging. Het startsein was voor DSO, maar Swift wist kort daarna de gelijkmaker erin te leggen. Het spel ging zo gelijk op tot 3-3. Op dat moment leek DSO even de overhand te nemen. De aanvallen van DSO gingen voornamelijk over de heren. Waar de heren van Swift de eerste minuten geconcentreerd aan het verdedigen waren, begonnen ze nu fouten te maken, waardoor DSO meer kansen kreeg. Dit was het moment voor coach Rik om een time-out aan te vragen. Ik weet niet precies wat hij hierin gezegd heeft. Vast wat technische aanwijzingen, maar bovenal de reminder “Denk aan regel nummer 6”. Het was een gouden time-out. Iedereen stond weer zijn mannetje in de verdediging en voor het eerst zorgde Swift voor twee punten voorsprong. De laatste minuut voor rust, mocht DSO nog wat prijsschieten, maar gelukkig voor ons, zonder succes. Met een 3-5 voorsprong gingen we de rust in.

In de tweede helft ging de wedstrijd gestaag verder. DSO kwam steeds dichtbij, maar Swift liet zich niet van de wijs brengen en scoorde rustig mee. Om nog wat frisse energie erin te brengen, werden Marjolijn en ik erin gezet voor Caroline en Evaline. Hierdoor hadden we nog wat extra afvallende ballen in de verdediging en kon het andere vak meer aanvallen. Bij een stand van 8-10 en nog 4 minuten op de klok zette DSO als laatste poging nog een speler uit het eerste in. Deze heer scoorde gelijk de 9-10, maar gelukkig kwam het antwoord van Janiek meteen. Het werd nog even spannend toen de verdediging in een trucballetje trapte en in de aanval een strafworp gemist werd. Maar uiteindelijk kwam bij een stand van 10-11 het verlossende fluitje.

Een keurige overwinning. Denkend aan regel nummer 6 liet Swift 3 zich niet van de wijs brengen. Ondanks de regen werd er voor elkaar gestreden. Er werd maar liefst door zeven verschillende spelers (misschien nog wel meer?) gescoord deze wedstrijd. Waar bij DSO alleen de heren aanvallen, zijn we bij Swift over alle flanken gevaarlijk. Een grote kwaliteit waar we ver mee kunnen komen, zeker als we regel nummer 6 in ons achterhoofd houden en lekker gaan ballen. 

Oh ja. Na dit verslag bent u vast heel benieuwd wat regel nummer 6 nou precies is. Daarvoor raad ik u aan om dit filmpje eens te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=M-HG6X6fpBM&ab_channel=ChadBurton

 

Esther