Sporting West – Swift 16-24

Swift zette de ongeslagen reeks in de zaalcompetitie voort met een overtuigende zege op Sporting West: 16-24.

Onze stadgenoot leek gebrand om iets neer te zetten tegen de koploper en nam brutaal de leiding: 3-1. In het kwartier dat volgde liet Swift haar klasse zien door acht doelpunten op rij te maken. Errol opende de score met een vlammend schot en een benutte strafworp. Daarna scoorden Nienke (2), Franka, Rick, Jelle en Nicole. In het slot van de eerste helft vielen de treffers over en weer en de ploegen zochten met een 7-12 stand de rust op.

Het vlaggenschip besliste het duel direct na rust door vier doelpunten op rij te scoren: 7-16. Die voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. Sporting West leek de nederlaag te willen beperken en probeerde Swift met achterverdedigen en overtredingen uit de concentratie te halen. Zodoende werd het weer ouderwets gezellig in deze ‘derby’. Na een gele kaart voor een niet nader te noemen Sporting West-speler keerde de rust weer enigszins terug in de Van Hogendorphal.

Swift toonde haar volwassenheid door niet in te gaan op de provocaties van de tegenstander en geconcentreerd te blijven schieten. Dat lukte aardig, gezien het schotpercentage van 33 procent.

Door de winst van achtervolger ALO tegen Haarlem (25-17) blijft de voorsprong op de runner-up twee punten. Op 27 januari treffen Swift en ALO elkaar in Den Haag. Daarvoor wacht op zaterdag 19 januari 20.00 uur in de Oostenburghal de wedstrijd tegen hekkensluiter RDZ.

We hopen jullie dan in groten getale langs de lijn te zien!