Swift 1 boekt zwaarbevochten overwinning op DKV

Na de belangrijke punten in Den Haag tegen ALO mocht zondag worden aangetreden tegen DKV. Het was de eerste return; vorige keer werd er in Diemen nog met 20-37 gewonnen. Deze keer kwam DKV echter een stuk beter voor de dag, terwijl Swift moeite had de korf te vinden. Desondanks werd er gewonnen: 19-18.
Gestoken in nieuwe shirts, gesponsord door Café Smit & Voogt, werd het al snel duidelijk dat een overwinning zoals in de uitwedstrijd er deze keer niet inzat. DKV begon zeer fel en schoot goed, terwijl Swift juist moeite had om de korf te vinden. Het duurde dan ook even voordat het eerste doelpunt werd gemaakt, waarna de ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht hielden. Ondanks een goed schietende Nicole had het tweede aanvalsvak moeite met scoren. De onder de korf anders zo dominante Errol had het lastig tegen een grote rebounder waardoor er veel minder herhaald kon worden dan anders. DKV daarentegen kon regelmatig lange aanvallen spelen en schoot bovendien een hoog percentage. De rust werd bereikt met een nipte voorsprong: 10-9.
Ondanks de moeizame eerste helft was er veel vertrouwen dat er in de rest van de wedstrijd afstand kon worden genomen. Ook tegen ALO was de ruststand immers 10-9 en door een sterke tweede helft werd die wedstrijd uiteindelijk ruim gewonnen. Zo gemakkelijk als het toen ging, ging het deze keer echter allerminst. De 11-9 van Marianne direct na rust leek een opmaat voor een tussensprint van Swift, maar ook nu kon DKV aanhaken. Ondanks dat Swift steeds aan de goede kant van de score bleef, onder meer door een paar prima doelpunten van Rick, bleven de gasten bij. Toen Swift aan het einde stilviel werd het zelfs gelijk: 18-18. Puntenverlies dreigde, maar het werd toch 19-18. Een paar zenuwslopende minuten volgde, maar er werd niet meer gescoord.
En dus bleven de punten wederom in Amsterdam. De wedstrijd tegen DKV maakt echter duidelijk dat een eventueel kampioenschap nog lang niet binnen is. Tegenstanders hebben weinig te verliezen en kunnen vrijuit spelen, zo lijkt het. Het is dan ook elke wedstrijd oppassen geblazen. Voordat er in de voorjaarsvakantie kan worden uitgerust staat volgende week de uitwedstrijd met Furore op de planning. Een volgende finale.
We willen graag Sportcafé de Kantine bedanken voor de lekkere maaltijd die zij de selectie na de wedstrijd aanboden. En natuurlijk voor de altijd gezellige derde helft (die overigens ruimschoots werd gewonnen ;-))