Swift 1 door het oog van de naald in Voorthuizen

Op een warme zaterdagmiddag mocht Swift 1 aantreden in Voorthuizen, tegen Spirit. Een goede ploeg, die het in de zaal in de 1e klasse prima deed, maar op het veld gek genoeg best veel punten heeft laten liggen. Een serieuze tegenstander dus. Swift wist dat de punten niet zomaar mee terug gingen naar Amsterdam. Door fileleed was de voorbereiding wat onrustig, maar gelukkig werd de start van de wedstrijd iets uitgesteld zodat we allemaal nog goed konden inschieten.

Alsof de onrust ons lijf nog niet uit was, startten we. Swift maakte fout op fout en met een scheidsrechter die het graag zeer strak hield in het begin, liepen we steeds achter de feiten aan. Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna wist Spirit steeds afstand te nemen. Na een dramatische eerste helft van Amsterdamse zijde, gingen we met 12-7 rusten.

Een logischer wijs boze Martin wist in een paar minuten tijd al onze fouten op te sommen én wist ons op te peppen een ander spel op de mat te leggen in de 2e helft. Dat lukte. Binnen no-time stond het 12-12, waarvan 4 doelpunten van de dames, die een belangrijk aandeel hadden in de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd. Spirit leek de….spirit (sorry) even kwijt te zijn, maar herstelde zich bij de gelijke stand net op tijd. De wedstrijd ging weer gelijk op, met net iets vaker een voorsprong van Swift, zelfs tot 14-16. In de slotminuten ging alles in een sneltreinvaart. Spirit wist weer 3 keer te scoren. Daarna Swift weer 2 op rij. En daar was Spirit met de gelijkmaker. De wedstrijd leek gespeeld, al helemaal toen de bal van de Swift verdediging op onbegrijpelijke wijze naar het aanvalsvak werd gepeerd, en Spirit onderschepte. Nog een Spirit aanval. Een schot. De bal draait eruit. Swift de bal. Weer een lange bal naar de aanval. Rick op de middellijn. Hij moest. En hij deed het. Een nanoseconde nadat hij de bal loslaat, fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd? Rick scoort. Telt ie? Hij telt! Swift wint met 18-19. En kruipt door het oog van de naald.

Volgende wedstrijd komt Alo op bezoek. Bij winst is Swift ook op het veld kampioen! Dus, komt allen kijken!