Swift 1 gemakkelijk langs Dubbel Zes

Al een tijdje is het stil geweest op deze website rondom Swift 1. Tijd voor een update.
Swift heeft de afgelopen weken goede en minder goede zaken gedaan. Vóór de jaarwisseling werd er gelijkgespeeld tegen ALO. De vraag is dan altijd, heb je een punt gewonnen of verloren? Overall gezien: verloren. Maar als je de laatste paar minuten bekijkt, gewonnen. Swift kwam een minuut voor tijd een punt achter. In de slotseconden maakt Jasper gelijk.

Na de Kerstdiners en de oliebollen was het zaak het ritme weer in de lijven te krijgen. Woensdag oefenden we tegen EKVA en wonnen gemakkelijk. Zaterdag verloor IJsselvogels van ALO. Fijn dat zij ook eens punten lieten liggen. We konden zondag goede zaken doen dus; op 1 punt achter ALO op de 2e plek. Het moest gebeuren tegen Sporting West. Een massale wanprestatie kunnen we het wel noemen. Afspraken niet nakomen, kansen niet afmaken, tja. Wat moeten we er nog over zeggen? Het ‘sorry’ van de tegenstander na de wedstrijd, zegt eigenlijk genoeg. Waar wij het lieten liggen, stond Sporting West juist op en trok de wedstrijd naar zich toe.

Nog niets verloren, maar me moeten het wel oppakken. Zaterdag raakten we geïnspireerd bij het zien van het goede spel van Swift 2, die koploper Fiks op de broek gaf. Na die wedstrijd het nieuws dat IJsselvogels weer had verloren. Kijk, we zijn niet de enige die het hier en daar laat liggen. Zondag traden we aan tegen Dubbel Zes. En we hadden duidelijk wat recht te zetten. Franka startte weer op de plek die ze had verlaten voor een mooie reis.

Super sterk kwamen we uit de startblokken en binnen no time stond het 6-1. Heerlijk, die scherpte! Maar ook verdedigend was het goed, gezien de vele aanvallen van Dubbel Zes die werden onderbroken. Dubbel Zes leek het al snel te hebben opgegeven. We gingen vrolijk verder tot 17-3, toen volgde het rustsignaal. Na de rust volgde nog een scherpe fase, de pas stokte op 27-3. Dubbel Zes bedacht zich toch niet voor 3 doelpunten naar Amsterdam te zijn gekomen. Er vlogen wat ballen in, soms goede ballen en soms een rechtstreeks gevolg van slap verdedigend werk. Marcus, Marwan, Laura en Maite kwamen nog in de ploeg. Marcus maakte de nummer 30 en daar bleef het bij: 30-11 was de uitslag.

Het biertje na afloop smaakte nog lekkerder toen bleek dat ALO een off day had gehad: verloren van Haarlem. Alles is nog in eigen hand. Volgende week zien we verder: IJsselvogels uit staat op de planning. We hebben zin in een revanche op de thuiswedstrijd!