Swift 1 gemakkelijk langs Haarlem

Na de overwinning op Ten Donck van vorige week mocht het vlaggenschip van Swift aantreden tegen Haarlem. En hoewel de gasten puntloos onderaan stonden, was het een tegenstander om niet te onderschatten. De nederlagen die Haarlem dus dusverre leed waren vaak nipt en op het veld werd er in de uitwedstrijd maar met één punt verschil gewonnen. Vooraf werd er dus gehamerd op een scherpe start waarbij direct duidelijk moest worden dat er niets te halen viel in Amsterdam.

En zo geschiedde, al duurde het even voordat het eerste Swift-doelpunt viel. Daarna was de beer los en kon de voorsprong gestaag worden uitgebreid. Na de 7-2 kwam Haarlem nog tweemaal tot op drie doelpunten, maar van 8-5 en 10-7 kon er toch worden gerust met een 13-7 tussenstand. Het spel was niet altijd sprankelend, maar er werd wel gevarieerd gespeeld. In de eerste helft kwamen dan ook alle Swift-spelers al tot scoren.

Net als in de eerste helft was het eerste doelpunt er één van Haarlem. Daarna werd het echter al snel duidelijk dat er voor voor de gasten geen stunt in zat vandaag. In beide Swift-vakken kon er vaak worden herhaald en dat betaalde zich uit in een hoop doelpunten. Jasper, oppermachtig onder de korf, scoorde met een mandloze ‘fade-way’, Marianne en Nicole bleken weer een gevreesde tandem en Tom viel op door na rust vier keer van afstand te scoren. Haarlem kon in de tweede helft bijblijven door soms pover verdedigen van Swift, maar desondanks werd het een regelmatige overwinning. Het publiek, ondanks de besneeuwde straten toch aanwezig, zag de wedstrijd eindigen in 28-20.

Voor het Kerstreces wacht er nog één wedstrijd. Tegen ALO, gedeeld koploper, zal er moeten worden gewonnen om de kampioensaspiraties levend te houden. In de eerste wedstrijd op het veld werd er, ondanks een ruime voorsprong, nipt verloren van de Hagenaars. Tijd voor revanche dus.