Swift 1 - KIOS 1: 23 – 17

Afgelopen zaterdag stond de retourwedstrijd tegen KIOS op het programma. Een ploeg waarmee de afgelopen jaren meerdere keren met wisselend succes de strijd werd aangebonden. De wedstrijd in Nieuw Vennep werd een paar maanden geleden afgesloten met een kleine nederlaag en gezien de stand op de ranglijst was het nu echt tijd voor revanche wilde Swift 1 de grote middenmoot niet uit het oog beginnen te verliezen. En daar leek het team deze zaterdag ook zeer van doordrongen.  In voor mij de beste wedstrijd van dit seizoen werd KIOS vanaf minuut 1 de wil opgelegd. Aanvallend werd over alle schijven gescoord waarbij onze dames opnieuw van zich deden spreken met 15 van de 23 doelpunten. Ook Hessel deed een stevige duit in het zakje door in de eerste helft 4x van ver de bal in de korf te deponeren. In die eerste helft werd ook de basis gelegd voor de niet meer dan verdiende overwinning. Aanvallend was het allemaal dik voor elkaar maar het verschil werd mijns inziens deze eerste helft verdedigend gemaakt. Beide vakken zaten er bovenop. De KIOS aanval kreeg nauwelijks de rust om eens lekker aan te vallen en kwam het dan uiteindelijk tot een schot dan stonden onze rebounders al klaar om hun tegenstanders met grote regelmaat af te troeven. En waar in de tweede aanval Hessel dus de show stal mede geholpen door Anniek die ook nog twee goaltjes voor haar rekening nam, daar waren het in de eerste aanval toch vooral weer onze dames die zich lieten gelden. De verdediging van KIOS was er met name op gericht om het Silvana zo moeilijk mogelijk te maken. En dus nam Floor met verve de rol op zich van scorende dame. Voor KIOS er erg in had, had Floor er al drie in liggen. Telkens weer sneed ze langs haar dame die daar totaal geen vat op had en dus dook de KIOS coach uiteindelijk in een time out en ging men toch maar wat meer het accent verschuiven om het gevaar Floor tegen te gaan. Maar ja, dat gaf Silvana net dat beetje ruimte en toen was het drie keer boem, boem, boem en lagen er ook van haar hand drie in het mandje. Zoals ik al zei zat het verdedigend behoorlijk goed dicht en zo stond er bij het rustsignaal een ongekende 13-6 voorsprong op het scorebord.

Nu hebben we met Swift 1 wel vaker op een stevige voorsprong gestaan, maar dan volgde altijd wel weer in de wedstrijd een periode waarin de ploeg bleef steken in goedbedoelde pogingen maar waarin dan amper gescoord werd waardoor tegenstanders toch weer terug in de wedstrijd konden komen en vaak ook de punten dan in wisten te pikken. En dus was het nog even afwachten wat Swift 1 in de tweede helft zou gaan doen. Deze keer echter niets van dat alles. De ploeg bleef geconcentreerd ook al wist KIOS nu een stuk makkelijker de korf te vinden. Maar in tegenstelling tot vorige wedstrijden werd elke poging van KIOS direct gecounterd. Scoorde KIOS direct na rust 13-7 en 13-8, waren het Tom en Mees (die op MEESterlijke wijze de bijna herstelde Jasper verving) die ons eerste weer naar 7 punten verschil schoten. Scoorde KIOS 15-9 was daar Floor als een duveltje uit het bekende doosje met 16-9. Werd het 16-10 kwam Anniek met één van haar bekende schotjes en de 17-10. Maakte KIOS 17-11, hup was daar Jesse die zijn heer het bos in stuurde en met een onderhandse schepbal vanaf een meter of 4 a 5 18-10 scoorde. Dacht KIOS het eerste met twee snelle treffers te kunnen raken,  een paar minuten later was het verschil weer 7 doordat Kimberley en Silvana twee vrije ballen en Anniek van afstand raak schoten. Een laatste oprisping van KIOS bracht nog enige hoop in de Nieuw Vennepse harten maar met twee afstandtreffers van Floor (die daarmee  topscoorster van de dag werd) en Kimberley sloeg die hoop weer snel de bodem in. Alleen op de 23-17 had ons eerste geen passend antwoord meer. Niet zo vreemd overigens omdat pal na dit doelpunt de toeter voor het einde van de wedstrijd ging.

Een geweldige overwinning en naar later uit de uitslagen in de poule bleek ook een zeer belangrijke aangezien we bij verlies op de 7e plek waren beland. Nu houden we 4 ploegen onder ons al is het verschil tussen nummer 3 en nummer 7 in de stand maar 3 puntjes. Er zullen dus nog wel een paar wedstrijdjes gewonnen moeten worden omdat we anders zo maar in de gevarenzone terecht kunnen komen. Maar met een op papier misschien net iets gunstiger programma dan de andere clubs ben ik vol vertrouwen dat die overwinningen zeker wel zullen komen. Wat dat betreft kunnen jullie as. zaterdag een mooie stap in de goede richting doen als de ongeslagen koploper Velocitas bij ons op bezoek komt. Bij hen werd het een hele kleine nederlaag (21-19) en spelend zoals tegen KIOS denk ik dat jullie het Velocitas opnieuw heel moeilijk kunnen maken en sluit ik een verrassing zeker niet uit.

 

Succes zaterdag tegen Velocitas en tot een volgende keer.