Swift 1 maakt het niet spannend tegen Haarlem

Na winst van Swift en verlies van concurrent Alo vorige week, stond Swift ineens bovenaan, 2 punten los met op de tweede plek, op doelsaldo, de buren van Sporting West. Bij aanvang van de wedstrijd tegen Haarlem was dan ook bekend dat Swift moest winnen om met datzelfde comfortabele gevoel bij het kerstdiner aan te schuiven.

Een volle sporthal, het eerste samenkomen van de ‘yellow and blue army’, de D1 als team van de week en met balsponsor Verf en Wonen uit Purmerend (ook voor al uw vuurwerkbenodigdheden zo aan het eind van het jaar)… de omstandigheden waren uitstekend.

Hoewel Tom op de valreep van de training op vrijdag, gepaard met een luide kreet, nog even uitprobeerde hoe ver zijn duim eigenlijk kon strekken, kon hij gelukkig wel starten. Het behoort niet tot de mooiste wedstrijden van Swift 1, maar toch was het al snel in de wedstrijd duidelijk dat Swift de betere partij was. Swift kwam op een 2-0 achterstand, maar dat was de enige achterstand in de wedstrijd. Tot 5-5 ging het gelijk op, toen Swift afstand begon te nemen. Met 10-5 werd de enge kelder van Oostenburg opgezocht. In de tweede helft kwam Haarlem nog even goed uit de startblokken en opende de score: 10-6. Geen moment werd het nog spannend in de wedstrijd. Swift bouwde gestaag haar voorsprong uit. Eindstand werd 19-10. Geen doelpuntenfestijn helaas, maar ach, we moeten er ook nog wat overlaten voor het nieuwe jaar.

Op zondag 13 januari hervatten we de competitie weer met de wedstrijd tegen Sporting West (in West). Zij verloren tegen Furore en staan nu weer onder Alo. Swift gaat genieten van de rust, zorgt dat ze op tijd weer opgeladen is en gaat er dan weer tegenaan!

Namens de hele selectie, fijne feestdagen! En tot op het gala of de nieuwjaarsreceptie!