Swift 1 - Nova 1: 26 - 13

Afgelopen zaterdag  behaalde Swift 1 een eenvoudige en ruime zege op laagvlieger Nova, dat met 0 punten de onderste plaats op de ranglijst in nam. Het lag dus wel in de lijn der verwachtingen dat ons eerste de twee punten in eigen huis zou houden. Toch ging het met name in de eerste  helft niet echt van een leien dakje. Wel had ons eerste vanaf het begin gelijk de overhand, maar het duurde toch liefst 5 ½ minuut alvorens het eerste schaap over de dam getrokken werd en Swift 1 het eerste doelpunt liet noteren. Ontwikkeld als alle Swift-volgers zijn kent een ieder natuurlijk wel het bekende spreekwoord “als er 1 schaap over de dam is volgen er meer” en daarom stond het slechts luttele aanvallen later al 3-0. Uw verslaggever ging er eens goed voor staan, weliswaar lichtelijk in paniek  omdat hij slechts 23 lege blaadjes meegenomen had, maar al  snel werd hij door het team gerustgesteld want de scoringsdrift van Swift 1 liet de volgende 10 minuten enigszins te wensen over, wat Nova de gelegenheid bood op kleine achterstand aan te blijven haken. En zo prijkte er een minuut of vijf voor rust slechts een 7-5 voorsprong op het scorebord. Een felle demarrage a la Bauke Mollema in de Ronde van  Lombardijezorgde er echter voor dat Swift Nova de hielen liet zien en dat  Nova bij rust op vijf punten achterstand stond bij 10-5.

In de rust volgde langs de lijn en in de kantine een pikante discussie tussen de familie Kaptein wie nu precies DE VRAAG aan de derde man zou stellen. Ik heb geen idee waar dit over ging maar zag diverse omstanders met rode koontjes afdruipen, dus mocht u hetantwoord op de prijsvraag van deze week weten, U kunt tot uiterlijk as. Vrijdag uw antwoord inleveren en dan  hoort u wel wat u prijs zal zijn (al zou ik me daar niet al te veel van voorstellen).

De tweede helft liet vervolgens een Swift zien dat volledig los kwam. Nu nam het veel minder tijd in beslag voordat er doelpunten te zien waren. Coach Martin had in de rust even duidelijk de puntjes op de i gezet en het team laten weten dat hij sommige dingen uit de afgelopen trainingen nog niet gezien had en dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Ons eerste gooide alle schroom van zich af en binnen de kortste keren was Nova met tien tellen in de hoek gezet. Het verschil werd 16-6 en dat werd met goed korfbal nog verder uitgebouwd. Toen de rook opgetrokken was en de scheidsrechter voor het einde floot stond er een duidelijke 26-13 eindstand op het scorebord.

Een goede wedstrijd waar volgens de kijkers langs de kant weinig op aan te merken viel. En ik kan me daar eigenlijk wel in vinden. Er zijn natuurlijk altijd wel  dingetjes te vinden die voor verbetering  in aanmerking komen. Ik denk bijvoorbeeld dat soms iets meer rust in jullie spel wenselijk is. Een schot even uit stellen kan af en toe echt geen kwaad. En voor de rest laat ik het lekker aan coach Martin over om jullie op eventuele tekortkomingen te wijzen. Want ik schrijf wel een verslag maar zoals menig dochter al tegen mij gezegd heeft wanneer ik zei dat ik iets niet goed vond…..”jij  bent oud, jij hebt toch geen verstand van korfballen”. En met deze wijze woorden wil ik het wedstrijdgedeelte voor vandaag afsluiten.

Na afloop van de wedstrijd werd de feestvreugde nog aanmerkelijk vergroot toen de uitslagen van de andere velden doorsijpelde. De concurrentie had namelijk allemaal punten laten liggen. Rigtersbleek en Rust Roest speelden tegen elkaar gelijk en Synergo verloor bij Viko. En zo stonden we dus opnieuw alleen boven aan. En volgende week komt er nog meer tekening in de rangorde want dan spelen de concurrenten opnieuw allemaal tegen elkaar. Viko ontvang Rust Roest en Synergo gaat naar Rigtersbleek. Wijzelf gaan naar Apeldoorn dat met twee punten de voorlaatste plaats inneemt. Nu is een dergelijke lage plek geen enkele garantie dat zo een wedstrijd het welbekende makkie zal  zijn en dus zal er ook nu weer kneiterhard gewerkt moeten worden om de twee punten mee naar huis te kunnen nemen. Doen we dat niet dan kan je zomaar tegen een vervelende verrassing oplopen. Maar ligt de focus er vol op en doen jullie wat jullie moeten doen dan gaan de twee punten mee naar Amsterdam.

Succes volgende week tegen Apeldoorn en tot volgende keer,

Adri